Зеленський: Це літо може стати найтрагічнішим, якщо рф продовжить шантаж радіацією

Зеленський: Це літо може стати найтрагічнішим, якщо рф продовжить шантаж радіацією

Укрінформ
Якщо росія продовжуватиме ядерний шантаж, це літо може увійти в історію Європи як одне з найтрагічніших за всю історію.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Українські дипломати, наші партнери, представники ООН і МАГАТЕ опрацьовують конкретні деталі місії, яка має бути відправлена на Запорізьку атомну станцію. З цієї місії може початися відновлення повної безпеки на ЗАЕС і в Енергодарі. І я вдячний усім, хто приєднався до цієї роботи і ініціативи. Якщо російський шантаж радіацією продовжиться, то це літо може увійти в історію різних європейських країн як одне з найбільш трагічних за весь час", - заявив Зеленський.

Президент наголосив, що жодною інструкцією на жодній атомній станції світу не передбачений порядок дій на той випадок, якщо держава-терорист перетворює АЕС на мішень.

Читайте також: З міжнародної місії може початися відновлення повної безпеки на ЗАЕС - Президент

Як повідомлялося, за інформацією НАЕК "Енергоатом", російські загарбники готуються до зупинки роботи Запорізької атомної електростанції та відключення її від енергосистеми України.

росіяни захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня. Відтоді на території станції постійно перебувають військові та важка техніка. На початку серпня загарбники вчинили низку обстрілів об'єктів на території ЗАЕС, станція замінована.

Читайте також: Персонал Запорізької АЕС просить світ запобігти ядерній катастрофі

Євросоюз та ще кількадесят країн закликали росію негайно вивести свої війська із Запорізької АЕС і всієї території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-