Керівник пресслужби полку «Азов» Дмитро Козацький вийшов на зв'язок

Керівник пресслужби полку «Азов» Дмитро Козацький вийшов на зв'язок

Укрінформ
Керівник пресслужби полку "Азов" Дмитро Козацький, який разом із побратимами перебуває у російському полоні, зателефонував рідним і повідомив, що живий. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Житомирський обласний ТЦК та СП.

«Дмитро Козацький з позивним «Орест» перебуває в полоні росіян із травня. Кілька місяців від нього не було звісток, однак нещодавно, вже після жорстокого теракту в Оленівці, захиснику вдалося подзвонити рідним. Дмитро сказав найголовніше – він живий», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Дмитро зателефонував своїй сестрі Дар’ї 2 серпня з російського номера. Військовослужбовець розповів, що він живий і перебуває в Донецьку. За його словами, йому дозволили зателефонувати рідним. У момент розмови поруч із ним був слідчий.

Читайте також: Командира полку «Азов» Дениса Прокопенка вивезли до росії - дружина

«Ми з ним говоримо. Я кажу, що дуже люблю його. Він каже, що теж, і починає плакати. Я також розплакалась», - розповіла сестра.

За її словами, Козацький також зателефонував своїй мамі.

Дмитро Козацький з позивним «Орест» родом із міста Малин на Житомирщині. Він керівник пресслужби полку «Азов», автор кадрів поранених бійців у польовому шпиталі на заводі «Азовсталь», які облетіли весь світ. Через це його називають «очима Азовсталі».

Читайте також: Родичі захисників «Азовсталі» закликали Ердогана та Гутерреша посприяти у звільненні полонених

Як повідомлялося, у російському полоні після наказу верховного головнокомандувача припинити оборону Маріуполя та зберегти життя бійців опинилося понад 2,5 тисячі «азовців».

Була інформація, що частину полонених українських військових з Маріуполя перевезли в селище Оленівка.

У ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 зазнали тяжких поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-