Родичі захисників «Азовсталі» закликали Ердогана та Гутерреша посприяти у звільненні полонених

Родичі захисників «Азовсталі» закликали Ердогана та Гутерреша посприяти у звільненні полонених

Відео
Укрінформ
У Львові рідні захисників "Азовсталі" закликали Президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана та генсекретаря ООН Антоніу Гутерреша посприяти у звільненні військовополонених українських бійців.

Як передає Укрінформ, про це Асоціація родин захисників “Азовсталі” повідомляє у Телеграмі.

У Львові родичі військовополонених з “Азовсталі”, щоб привернути увагу до захисників, провели в центрі міста акцію, під час якої закликали Президента Туреччини та генсекретаря ООН посприяти у звільненні полонених.

“Рідні воїнів, які долучилися до акції, виступили з проханням до Президента Туреччини стати третьою стороною у переговорному процесі з приводу повернення захисників “Азовсталі” з полону, а також наголосили на необхідності виконання зобов’язань, даними ООН, щодо безпеки українських бійців в полоні та подальших процесів їхнього звільнення”, - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш після тристоронньої зустрічі у Львові з Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом заявив, що він має намір призначити бразильського генерала Карлоса душ Сантуша Круза керівником місії з розслідування вибуху в Оленівській в’язниці 29 липня, внаслідок якого загинули десятки українських військовополонених.

Читайте також: В Оленівці були двічі: у Червоному Хресті розповіли про спроби отримати доступ до полонених

У ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії №210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинуло близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

Фото: PAP/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-