Зеленський закликав чилійців поширювати правду про війну рф проти України

Зеленський закликав чилійців поширювати правду про війну рф проти України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав чилійців поширювати в своєму регіоні правду про війну російської федерації проти України.

Відповідний заклик пролунав під час спілкування Президента з університетською спільнотою Чилі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прошу вас поширювати правду про цю війну у своїй країні та в своєму регіоні. Треба протистояти російській пропаганді. Вимагайте повної відповідальності для російських убивць і катів. Кожен воєнний злочин має отримати свій вирок компетентного і чесного суду. Підтримуйте санкції проти росії, бо агресор повинен заплатити найбільшу ціну за агресію. А головне, цінуйте мир, цінуйте життя, цінуйте свободу і завжди, коли у вас є така можливість, допомагайте захищати мир, життя і свободу тим, у кого їх хочуть забрати", – сказав глава Української держави.

Він закликав громадян Чилі, зокрема студентів, приїжджати до України. Окремо Президент запросив журналістів з Латинської Америки відвідати державу, щоб висвітлювати війну.

Крім цього, Зеленський розповів про програму відновлення України.

"Ми не будемо чекати закінчення війни. У нас немає сумнівів, що війна закінчиться і буде наша перемога. Тому програма відновлення вже стартує. Уже є держави, які підтримують той чи інший регіон і беруть шефство над тим чи іншим регіоном", – зазначив він, запросивши Чилі приєднатися до цієї програми.

Читайте також: Президент: росіяни – ненажерливі терористи, вони не хочуть зупиняти цю війну

Водночас Зеленський звернувся з вимогою приєднатися до санкційного тиску проти рф та відмовитися від торгівлі з державою-агресором.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-