росія «тихцем» призначила нового командувача чорноморського флоту – росЗМІ

росія «тихцем» призначила нового командувача чорноморського флоту – росЗМІ

Укрінформ
Новим командувачем чорноморського флоту росії без широкого розголосу призначено віцеадмірала Віктора Соколова.

Про це повідомляє російське державне інформагентство із посиланням на джерела на флоті, передає Укрінформ.

За інформацією видання, нового командувача представили членам військової ради чф рф, вже є наказ головкому про його призначення. «Публічного заходу не було, і, напевно, його й не буде у зв'язку із запровадженим у місті жовтим рівнем терористичної небезпеки», - сказали виданню співрозмовники.

Ще одне обізнане у ситуації та особисто знайоме із Віктором Соколовим джерело російського агентства заявило, що в умовах «спеціальної військової операції» ніхто не зобов'язаний публічно повідомляти про такі призначення. Соколов, за його словами, зараз «приймає справи».

Офіційні представники чорноморського флоту рф повідомлення про зміну командувача поки не прокоментували. Президентського указу про призначення нового командувача флоту у відкритому доступі немає.

Читайте також: У Криму окупанти завербували в «Юнармію» близько 29 тисяч дітей

Якщо інформація про призначення Віктора Соколова підтвердиться, то на посаді командувача чорноморського флоту рф він змінить Ігоря Осипова, призначеного в березні 2019 року.

Після потоплення в квітні 2022 року крейсера «москва» у ЗМІ з'являлася інформація, що Осипова відсторонено від посади на час розслідування.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-