У Латвії на Bayraktar для ЗСУ за добу зібрали €300 тисяч

У Латвії на Bayraktar для ЗСУ за добу зібрали €300 тисяч

Укрінформ
Латвійці за добу після оголошення збору коштів на Bayraktar для ЗСУ пожертвували 300 тис. євро.

Про це повідомив один з ініціаторів збору коштів на Bayraktar для ЗСУ - латвійський музикант Ралфс Ейландс на онлайн-брифінгу у середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні другий день збору, і в нас уже зібрано 300 тис. євро», - сказав Ейландс.

Він розповів, що ця ініціатива народилася після його спілкування послом України в Латвії та іншими українськими дипломатами.

«Я запитав, чим ми можемо допомогти Україні. Вони сказали, що найкраще купити Bayraktar. Ми обговорювали можливість купівлі інших видів зброї, але нам пояснили, що благодійному фонду дуже складно було б їх придбати навіть за наявності коштів. А цей варіант найбільш реалістичний», - зазначив музикант.

За його словами, зібрані кошти будуть перераховані Міністерству оборони Латвії, а вже воно придбає Bayraktar у Туреччини і передасть Україні.

Коментуючи поширеність цієї ініціативи в різних країнах, Ейландс зазначив, що вона популярна завдяки українцям.

«Після початку війни з’явилися пісні про Bayraktar і відео з прикладами їх використання. Він більш доступний, ніж інші види озброєнь, і це можуть зробити звичайні люди, саме тому це так популярно», - вважає він.

Читайте також: У Ризі заснували програму підтримки України ще за два тижні до вторгнення рф - віцемер

Як повідомляв Укрінформ, у Латвії 16 серпня розпочався збір коштів на придбання для потреб ЗСУ безпілотного літального бойового апарата Bayraktar. Ініціаторами збору коштів стали латвійський співак і телеведучий Ральфс Ейландс та український журналіст Володимир Бірюков. Загалом на "латвійський Bayraktar" необхідно зібрати 5 мільйонів євро. У перші години ініціативи було пожертвувано близько 80 тис. євро. Збір коштів відбувається через благодійну платформу Ziedot.lv.

Подібні акції вже проводилися у Польщі, Литві, Норвегії та Канаді.

Фото з сайту defence-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-