Ворог щодня здійснює близько 700-800 обстрілів позицій ЗСУ

Ворог щодня здійснює близько 700-800 обстрілів позицій ЗСУ

Укрінформ
російські загарбники щодня здійснюють близько 700-800 обстрілів позицій ЗСУ, застосовуючи від 40 до 60 тис. боєприпасів.

Про це Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сказав у телефонній розмові з начальником штабу оборони Збройних Сил Канади генералом Вейном Дональдом Ейром, повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм Залужного.

"По всій лінії фронту противник продовжує наступати. При цьому здійснює близько 700-800 обстрілів наших позицій щодня, застосовуючи від 40 до 60 тисяч боєприпасів. Основні зусилля зосереджує на витісненні наших військ із Донецької області. Найбільш напружена ситуація зараз на напрямку Авдіївка - Піски - Марʼїнка", - повідомив він.

Залужний підкреслив, що росіяни продовжують обстрілювати мирні міста і села України. Найбільше страждають від ворожих обстрілів Миколаїв, Харків, Марганець, Нікополь, Березнегувате.

Читайте також: Залужний занепокоєний розміщенням ракетних систем на білоруському аеродромі «Зябрівка»

Головнокомандувач подякував генералу Ейру за допомогу, особливо в підготовці наших військових. В умовах важких бойових дій Україна відчуває брак викладацького складу, адже всі, хто можуть тримати зброю і вміють воювати, знаходяться у бойових порядках.

"Усвідомлення того, що є такі друзі, які підставляють плече, допомагає наближати Перемогу", - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, на початку серпня стало відомо, що Канада відновить військову тренувальну місію UNIFIER, припинену на початку російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-