ЗСУ відбили ворожі штурми на кількох напрямках

ЗСУ відбили ворожі штурми на кількох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Українські військові відбили ворожі штурми на Слов’янському, Краматорському, Авдіївському напрямках і знешкодили ворожу розвідгрупу у напрямку Соледара.

Про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає Укрінформ.

За даними Генштабу, на Слов’янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії неподалік Грушувахи, Долини, Краснопілля, Дібрівного, Курульки, Протопопівки та Норцівки.

Українські військові відбили штурм у напрямку Долини.

На Краматорському напрямку ворог задіяв танки та РСЗВ для обстрілів районів Верхньокам’янського, Серебрянки, Спірного, Івано-Дар’ївки, Роздолівки та Переїзного. Загарбники здійснили спробу ведення розвідки позицій українських військ у районі Серебрянка, проте зазнали вогневого ураження та ретирувалися. З тим самим результатом завершилась спроба розвідки боєм в напрямку Веселого, констатували у Генштабі.

"Противник ризикнув піти на штурм неподалік Спірного та Івано-Дарʼївки. Закінчилось все для окупантів втратами та відступом", - йдеться у вечірньому зведенні.

Зазначається, що на Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли біля Костянтинівки, Бахмута, Соледара, Шуми, Яковлівка, Кодема, Вершина. Також ворог завдав авіаударів неподалік Соледара, Яковлівки та Кодеми.

Читайте також: Після ударів по мостах загарбники з Херсонщини тікають до Мелітополя

Українські воїни завдали вогневого ураження та знешкодили ворожу розвідгрупу у напрямку Соледара.

Загарбники вели наступальні бої в напрямках Яковлівки, Соледара, Вершини, Кодеми та Зайцевого, проте зазнали втрат і відійшли. У напрямку Бахмута підрозділи противника мали частковий успіх, зауважили у Генштабі.

На Авдіївському напрямку ворог обстріляв з різнокаліберної артилерії райони Авдіївки, Невельського, Пісків, Водяного, Карлівки та Нью-Йорка, а також завдав авіаудару біля Красногорівки.

Повідомляється, що ворог вів штурмові дії у напрямках Красногорівки та Пісків, успіху не мав, відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках загарбники здійснили обстріли з танків та артилерії біля Костянтинівки, Оріхова, Павлівки та ще десяти населених пунктів, завдали авіаударів неподалік Новосілки, Новоандріївки та Щербаків. Ворог продовжує ведення повітряної розвідки БпЛА оперативно-тактичного рівня.

За інформацією Генштабу, російські війська вели безуспішні наступальні бої у напрямках Павлівки та Времівки.

На Харківському напрямку ворог продовжує обстріли з танків та артилерії різних типів у районах населених пунктів Уди, Борщова, Золочів, Безруки, Нове, Ртищівка, Руська Лозова, Черкаські Тишки, Петрівка, Старий Салтів, Мосьпанове, Коробочкине, Пришиб, Байрак та Чепіль.

Читайте також: Завдяки відходу із Золотого вдалося уникнути ще одного Іловайська та Дебальцевого – Гайдай

Загарбники також завдали авіаційних ударів біля Перемоги, Питомника і Верхнього Салтова.

Повідомляється, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

За даними Генштабу, на Сіверському напрямку перебуває до чотирьох батальйонних тактичних груп противника, триває ротація зазначених підрозділів.

Ворог обстріляв зі ствольної артилерії райони Сеньківки Чернігівської області та Старикового, Атинського і Журавки Сумської області.

На Південнобузькому напрямку російська армія обстріляла з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Посад-Покровське, Олександрівка, Оленівка, Мирне, Широке, Поляна, Павло-Марʼянівка, Червона Долина, Киселівка, Тернівка, Велике Артакове, Біла Криниця, Іванівка, Потьомкине та Трудолюбівка. Була задіяна ворожа авіація для ударів біля Білогірки та Великого Артакового. Загарбники вели повітряну розвідку за допомогою БпЛА.

Читайте також: ЗСУ зруйнували мости через Дніпро і перекрили рф постачання на Херсонщину - ISW

У Генштабі наголосили, що у готовності до застосування перебувають два ворожі носії крилатих ракет морського базування “Калібр”.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 14 серпня ліквідували близько 43 тисяч 550 російських загарбників.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-