росія готує свій ОПК до тривалої війни в Україні - ISW

росія готує свій ОПК до тривалої війни в Україні - ISW

Укрінформ
росія намагається перелаштувати оборонно-промисловий комплекс для ведення тривалої війни в Україні.

Про це йдеться у щоденному зведенні Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Американські експерти звертають увагу на те, що кремль намагається мобілізувати промисловість для підтримки тривалої війни в Україні. Зокрема, Головне управління розвідки міноборони України поінформувало, що на початку серпня москва ініціювала "промислову мобілізацію" оборонних підприємств та заборонила деяким співробітникам і всьому керівництву "Ростеху" брати відпустки.

Читайте також: У «вагнерівці» завербували вже три тисячі в'язнів – правозахисниця

Військово-промислова комісія рф під головуванням путіна готується до початку вересня змінити програму держоборонзамовлення та збільшити видатки на 600-700 млрд рублів (близько $10 млрд).

Тим часом міністр оборони рф шойгу, ймовірно, 12 серпня відвідав завод "Уралвагонзавод", найбільшого виробника танків у росії. Зазначається, що в цього підприємства виникли фінансові проблеми через санкції та невиконання державних контрактних зобов’язань.

"Якщо це правда, візит Шойгу може свідчити про те, що кремль намагається відновити або розширити роботу військово-промислового комплексу", - пояснили в ISW. 

Читайте також: кремлівські методички для ЗМІ порівнюють війну проти України з Невською битвою

Крім цього, 30 червня на розгляд держдуми рф було внесено поправку до законів про забезпечення збройних сил. Вона зобов'язує російський бізнес, незалежно від форми власності, виконувати замовлення російських військових і дозволяє змінювати умови праці для співробітників. Путін підписав поправку 14 липня, це вказує на те, що кремль продовжуватиме запроваджувати додаткові заходи для розширення прямого контролю над діяльністю військово-промислового комплексу росії.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-