Боррель виступає за демілітаризацію ЗАЕС і закликає МАГАТЕ відвідати станцію

Боррель виступає за демілітаризацію ЗАЕС і закликає МАГАТЕ відвідати станцію

Укрінформ
Глава зовнішньої політики ЄС Жозеп Боррель виступає за демілітаризацію Запорізької АЕС і закликає МАГАТЕ відвідати станцію.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

“Запорізький об’єкт не можна використовувати в рамках будь-якої військової операції. Я підтримую заклик до демілітаризації території, починаючи з повного виведення російських військ, і закликаю МАГАТЕ його відвідати”, - написав Боррель.

Читайте також: США підтримують створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС

Також він наголосив, що росія повинна негайно повернути повний контроль над об’єктом законному суверенному власнику - Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 11 серпня ворог продовжив обстріли найбільшої в Україні та у Європі Запорізької АЕС. Зокрема, було зафіксовано п’ять влучань поблизу дільниці зварювання та сховища джерел випромінювання. Ще п’ять вибухів сталися в районі пожежної частини, розташованої неподалік від ЗАЕС.

Читайте також: Галущенко після Радбезу ООН: Більшість учасників розуміють ціну цинічних заяв росії

На засіданні Ради Безпеки ООН 11 серпня, де розглядалося питання безпеки Запорізької АЕС у зв’язку з російським вторгненням в Україну та посиленням бойових дій на півдні країни, постпред України при ООН Сергій Кислиця наголосив, що росія повинна допустити місію МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-