До вибухів у Криму, росії чи білорусі можуть бути причетні спецслужби рф – Подоляк

До вибухів у Криму, росії чи білорусі можуть бути причетні спецслужби рф – Подоляк

Укрінформ
Низка пожеж на території росії, в окупованому Донецьку та на білоруському аеродромі в Зябрівці можуть бути результатами провокацій спецслужб рф, які продовжать такі дії для створення можливості оголошення примусової мобілізації росіян.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю 24 каналу, передає Укрінформ.

«Хочу, щоб ми були свідомі того, що війна сьогодні тяжка в нас і вона ще буде такою певний час. Чому? Ось всі ці ексцеси: у Донецьку - пивзавод, у росії – військова частина, у Єйську – склади, у білорусі – аеродром Зябрівка, із якого постійно підіймалися літаки і бомбардували нашу територію. Усе це має ще і коріння у російських спецслужбах, вони це роблять для того, щоб збудити своє населення, щоб сказати: «Вставай страна огромная, вставай на войну». Вони хочуть спробувати певним чином мобілізувати настрої, тому що прихована мобілізація йде, але бажаючих воювати не дуже», - зазначив Подоляк.

На його думку, таким чином у рф хочуть повпливати на своє населення й отримати можливість примусової мобілізації. «Для цього вони створюють всі оці конфлікти, тобто і в білорусі, і на території росії багато конфліктів, які створюються саме російськими спеціальними службами», - додав він.

Читайте також: Maxar опублікувала нові супутникові знімки авіабази рф у Криму після вибухів

Радник очільника ОП нагадав, що для того, щоб виправдати розв’язання Другої чеченської війни, спецслужби рф здійснили низку підривів житлових будівель на російській території, коли загинула велика кількість людей. «Так само вони (росіяни – ред.) хочуть зробити сьогодні. Тому маємо це розуміти, відпрацьовувати, бути готовими до того, що таких провокацій буде багато», - пояснив Подоляк.

Читайте також: У Генштабі не підтвердили причетність ЗСУ до вибухів на території білоруської Зябровки

Водночас він висловив думку, що такі події, які відбули на аеродромі в Новофедорівці у тимчасово окупованому Криму, битимуть по планах щодо мобілізації росіян, оскільки створюють панічні настрої серед самих росіян.

Як повідомлялося, 9 серпня на військовому аеродромів Новофедорівці біля міста Саки в анексованому росією Криму було зафіксовано вибухи. У міноборони рф стверджують, що причиною вибухів стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів».

Читайте також: Подоляк: Крим і Донецьк - це окуповані українські території, що підлягають визволенню

Міністерство оборони України заявило, що відомство "не може встановити причину займання".

російські літаки щодня злітали з аеродрому у Новофедорівці. Вони постійно патрулювали повітряний простір на території України, але не залітали до зони дії української ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-