США в ОБСЄ - про катування українського військового: Цьому варварству немає виправдання

США в ОБСЄ - про катування українського військового: Цьому варварству немає виправдання

Укрінформ
Сполучені Штати з величезним обуренням засуджують жахливий акт катування і подальшої страти українського військового російськими силами і наголошують, що цьому варварству немає виправдання.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в ОБСЄ Кортні Острієн під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ, передає кореспондент Укрінформу.

"Важко дібрати слова, щоб описати обурення, спричинене нещодавнім відео, яке було поширене в соціальних мережах і на якому показано кастрацію проросійськими силами безпорадного, зв’язаного українського полоненого з кляпом у роті", - заявила дипломатка.

За її словами, після здійснення цього "жахливого і відверто середньовічного акту" на кадрах видно, як зловмисники стріляють беззахисному чоловікові у голову.

Читайте також: Україна закликає Офіс прокурора МКС зафіксувати звірства росіян щодо українських полонених

"Це просто жахливо. Цьому акту варварства немає виправдання", - наголосила Острієн.

Вона зазначила, що російські атаки та спричинені ними руйнування, сотні повідомлень про звірства, скоєні російськими військами, "як ніколи підкреслюють необхідність у міжнародних механізмах розслідування та притягнення до відповідальності, а також потужної присутності ОБСЄ в Україні".

"Сполучені Штати віддані підтримці зусиль зі збору, збереження та аналізу доказів воєнних злочинів", - наголосила американська дипломатка.

Читайте також: Bellingcat та The Insider ідентифікували росіянина, який катував українського полоненого

Як повідомлялося, наприкінці липня у Мережі з’явилися відео, на якому особи у формі військовослужбовців збройних сил рф катують полоненого у формі військовослужбовця Збройних сил України.

Прокурорами Офісу Генерального прокурора розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Генпрокурор Андрій Костін взяв розслідування під особистий контроль.

Моніторингова місія ООН з прав людини (HRMMU) заявила, що шокована опублікованими відео, і у разі підтвердження дії на відео прирівнюватимуться до воєнного злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-