Українські медики повертають у стрій 80% поранених бійців – Міноборони

Українські медики повертають у стрій 80% поранених бійців – Міноборони

Укрінформ
Українські медики демонструють високий рівень професіоналізму та повертають у стрій 80% поранених на фронті.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час церемонії нагородження кращих медиків країни Орденом Святого Пантелеймона - відзнакою «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором» повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Щодо нагородження медиків… Це наш медичний фронт, а життя і здоров’я наших воїнів – це те, на що росіяни спрямовують свою зброю. Це не тільки військові об’єкти, не тільки будівлі. Вони добре розуміють, що українці - це насамперед дух, і нас треба зламати як морально, так і фізично. І тому наші медики, як цивільні, так і військові, – це ті, хто в прямому сенсі на фронті не дають росіянам зломити найсміливіших з нас. Невеличка цифра: наші медики сьогодні повертають у стрій 80% поранених. Наші медики військові сьогодні роблять унікальні операції і повертають втрачені на фронті кінцівки. У нас на сьогодні організована система доставки з місця поранення до лікувального закладу така, що ми встигаємо провести ці операції. Це дуже серйозний показник», - повідомила Маляр.

Читайте також: Медики, рятувальники та поліцейські пробігли «Дорогу життя» у Києві

Вона також підкреслила, що наразі триває страшна війна, яку важко було уявити в XXI столітті, однак зараз вперше з’явився «історичний шанс поставити крапку на імперських амбіціях російської федерації, а в ідеалі навіть зруйнувати цю державу».

Маляр також звернула увагу на єдність народу України, якої раніше не було ніколи.

«Нарешті сьогодні ми всі займаємо виключно проукраїнську, продержавницьку позицію», - зазначила заступниця міністра, додавши, що на фронті ніхто не стомився захищати Україну.

«На фронті ніхто не стомився захищати Україну, і єдине, що можу звідти передати, щоб кожен українець сьогодні розумів: просто вірити у ЗСУ - цього замало для того, щоб перемогти російську федерацію. Ми повинні зрозуміти, що кожен з нас сьогодні воїн: той хто в Україні залишився, і той хто виїхав, і наша нація зможе перемогти росію тільки у випадку, якщо кожен з нас буде воювати з ворогом», - закликала заступниця міністра оборони.

Читайте також: Військові хірурги почали широко застосовувати малоінвазивні операції

Як повідомляв Укрінформ, у Києві відбулась церемонія нагородження кращих медиків країни "Медичним Оскаром" – відзнакою за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона». Цього року вона має свої особливості та передбачає лише одну номінацію - «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором».

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» - це найвища громадська нагорода, яка має професійно-фахове спрямування, присуджується за значні результати в галузі охорони здоров’я, у духовному й фізичному розвитку українського суспільства. Відзнака вручається особам, яким притаманні високий професіоналізм, духовно-моральні якості, та які досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров’я, благодійній та громадській діяльності.

Відзнака була погоджена та благословенна предстоятелями найбільших християнських церков України.

Читайте також: Позивний «Мауглі», фотокореспондент Укрінформу, бойовий медик ЗСУ

Урочиста церемонія нагородження "Медичним Оскаром" щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-