Медики, рятувальники та поліцейські пробігли «Дорогу життя» у Києві

Медики, рятувальники та поліцейські пробігли «Дорогу життя» у Києві

Фото
Укрінформ
У столиці медики, рятувальники та поліцейські взяли участь у благодійному забігу "Дорога життя", ініційованому Національною дитячою спеціалізованою лікарнею «Охматдит».

Про це повідомляє Управління комунікації Нацполіції, передає Укрінформ.

Учасники забігу – команди від структур, які евакуйовували та надавали допомогу пацієнтам Охматдиту на початку повномасштабного вторгнення росії. У той час, коли під Києвом точилася бої, для порятунку тяжкохворих пацієнтів Охматдиту були задіяні різні служби та волонтери, зокрема представники Національної гвардії, поліції, рятувальники, військовослужбовці, залізничники, лікарі з різних куточків України.

Поліцейські взяли участь у благодійному пробігу «Дорога життя» / Фото: Національна поліція

Як розповів директор Охматдиту Володимир Жовнір, у ті дні евакуювали понад 500 осіб. "Тоді спільними зусиллями було евакуйовано понад пів тисячі людей. Також надавали допомогу і пораненим, всім, хто потребував медичної допомоги", - сказав він.

Сьогодні, 7 серпня, лікарі Охматдиту, співробітники Нацполіції, ДСНС пробігли шлях від лікарні до Південного вокзалу - саме за таким маршрутом пацієнтів евакуйовували з лікарні.

Читайте також: Випробування на честь подвига: в Києві відбувся марафон на підтримку захисників Маріуполя

Із собою учасники «евакуювали» плюшевого ведмедя – символ, який супроводжував кожну евакуацію маленьких пацієнтів. Учасники пробігу передали іграшку співробітникам Укрзалізниці, які відвезуть його потягом до Львова – міста, яке прийняло тисячі біженців. Там ведмедика передадуть медикам Клінічної лікарні швидкої допомоги, зазначили в поліції.

Як повідомлялося, понад місяць частина Київщини перебувала під контролем російських військ. На початку квітня область повністю звільнили від загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-