Допомога Британії прискорює розслідування воєнних злочинів рф в Україні - генпрокурор

Допомога Британії прискорює розслідування воєнних злочинів рф в Україні - генпрокурор

Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з послом Сполученого Королівства Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Телеграмі.

Костін висловив вдячність народу Сполученого Королівства, який щиро підтримує Україну з першого дня боротьби.

«Ваша підтримка України, зокрема щодо співпраці з Міжнародним кримінальним судом, активна робота в рамках Atrocity Crimes Advisory Group, а також стала експертна допомога – дуже важлива. Вона допомагає прокурорам прискорити роботу з розслідування воєнних злочинів, вчинених російською армією, та проводити її відповідно до найкращих міжнародних практик», - сказав Костін.

Читайте також: Посол Британії: Єдина загроза для українських мирних жителів - це зброя та війська рф

Він поділився планами прокуратури щодо розробки Стратегії розгляду випадків сексуального насильства, пов’язаних з конфліктом. Як зазначають в ОГП, ухвалення такої стратегії дозволить забезпечити ефективне розслідування та судове переслідування злочинців, одночасно забезпечуючи підхід, орієнтований на захист жертв насилля.

Зазначається, що сторони дійшли згоди стосовно необхідності продовження тісної співпраці, а також обговорили можливість проведення кількох зустрічей українських і британських правоохоронців для підвищення ефективності міжнародної підтримки у розслідуванні воєнних злочинів рф, вчинених в Україні.

Читайте також: Генпрокуратура зафіксувала вже майже 40 тисяч злочинів рф проти України

Як повідомлялося, уряд Великої Британії оголосив про пакет допомоги Україні на 2,5 мільйона фунтів стерлінгів для розслідування воєнних злочинів, скоєних російськими військовими.

Фото: Офіс генпрокурора, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-