Генпрокуратура зафіксувала вже майже 40 тисяч злочинів рф проти України

Генпрокуратура зафіксувала вже майже 40 тисяч злочинів рф проти України

Укрінформ
З початку повномасштабної війни проти України зареєстровано 26 658 злочинів агресії та воєнних злочинів і 12 550 злочинів проти національної безпеки України.

Як передає Укрінформ, про це інформує Офіс Генерального прокурора у Телеграм.

За даними Офісу Генпрокурора, з початку повномасштабної війни російської федерації проти України зареєстровано 26 658 злочинів агресії та воєнних злочинів – це порушення законів та звичаїв війни, планування, підготовка або розв’язання та ведення агресивної війни, пропаганда війни та інші.

Водночас зафіксовано 12 550 злочинів проти національної безпеки України – це посягання на територіальну цілісність, і недоторканість України, колабораційна діяльність, пособництво державі агресору, диверсії тощо.

Читайте також: Брінк – про воєнні злочини рф: США продовжать експертну підтримку та допомогу в розслідуванні

Окрім цього зазначається, що в магістральних справах щодо агресії проти України підозрюється 624 представника військово-політичного керівництва рф – міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних органів, розпалювачі війни і пропагандисти кремля.

Водночас через збройну агресію росії в Україні загинули 358 дітей, 693 поранені.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-