Коментарі деяких «експертів» про дії ЗСУ час заносити у список гріхів – Міноборони

Коментарі деяких «експертів» про дії ЗСУ час заносити у список гріхів – Міноборони

Укрінформ
Деякі висловлювання «військових експертів» про дії ЗСУ в момент активної фази війни можна заносити у список гріхів, бо від них виграє ворог.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр у своєму Телеграмі.

«Коментарі «військових експертів» про дії ЗСУ в момент активної фази війни вже час заносити у список 11-м гріхом. Поважний журналіст і не менш поважний колишній високопоставлений військовий ведуть в ефірі розмову про те, як треба інформаційно обдурювати ворога. І при цьому наводять конкретні приклади реальних заяв. Приміром, якщо подана інформація, що планується удар ЗСУ по такому-то об‘єкту - і називають реальний об‘єкт, то на їх експертну думку удару варто очікувати десь на іншому об‘єкті. І ця інформація, на їх думку, спрямована на те, щоб ворог зосередив сили на хибному об’єкті», - йдеться у дописі.

Читайте також: Данілов закликав не спекулювати на темі контрнаступу: Військові знають свою справу

Маляр вважає це прикладом прямої шкоди роботі Збройних Сил України.

«Співрозмовники демонструють, як вони чудово обізнані у тому, що інформація про контрнаступ ЗСУ на певному напрямку (і називають напрямок) - на їх думку, є інформаційною стратегією. І намагаються обговорити, наскільки така стратегія виправдана», - додає заступник міністра оборони.

Це так само, на її думку, підриває довіру до заяв військово-політичного керівництва країни. Підрив такої довіри під час війни ослаблює процес консолідації суспільства заради перемоги. І виграє від цього лише ворог, переконана Маляр.

Як повідомлялося, Міноборони звинувачує Amnesty International у спотворенні реальної картини злочину росії проти України.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-