Регіони: евакуація, обстріли та підготовка до «референдуму» на окупованих територіях

Регіони: евакуація, обстріли та підготовка до «референдуму» на окупованих територіях

Укрінформ
російські війська за минулу добу обстріляли вісім областей України, під ворожий вогонь потрапила Запорізька атомна електростанція.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 суботи, 6 серпня.

У Сумській області зранку тривав мінометний обстріл Білопільської громади. Інформації про наслідки станом на цей час немає.

Минулої доби під час обстрілів Шосткинського району російські війська влучили в будинок мирних жителів, унаслідок чого поранення дістав 52-річний чоловік. Постраждалий госпіталізований. Пошкоджень через обстріли також зазнала електромережа, 71 домогосподарство району залишилося без світла. Аварійні служби працюють.

Читайте також: Війна рф проти України ось-ось увійде в нову фазу - британська розвідка

У Дніпропетровській області російська армія знову обстріляла Нікопольський та Криворізький райони.

Зафіксовані 20 прильотів з реактивних систем залпового вогню "Град" по Нікополю. Троє людей поранені, один з них перебуває у лікарні, двом надана допомога. У місті пошкоджені 11 п’ятиповерхівок і 36 приватних будинків. Виведені з ладу газогін, водовід та лінія електропередач. Кілька тисяч людей опинилися без світла.

У Криворізькому районі ворог обстріляв Зеленодольську громаду, унаслідок чого пошкоджень зазнала лінія електропередач у Мар’янському, частина села залишилася без світла. Постраждалих серед мирного населення немає.

Читайте також: Армія рф шукає слабкі місця в обороні, але наступ на Запоріжжя маловірогідний - голова ОВА

У Харківській області російські війська багаторазово завдавали ударів по Золочівській громаді. Ворожими обстрілами пошкоджені приватні домоволодіння та господарчі споруди, жертв немає.

Також ворог уночі вкотре вдарив по Харкову: під ударом опинився Слобідський район, де спалахнула покрівля одноповерхової нежитлової будівлі. Цієї ж ночі росіяни вдарили ракетою по Харківському району. Жертв і постраждалих немає.

На лінії фронту між Луганською і Донецькою областями за минулу добу загарбники випустили п’ять ракет. Шість разів працювала ствольна й реактивна артилерія ворога, тричі противник застосовував міномети. Штурмові дії росіяни підтримували танковими обстрілами та авіацією.

Читайте також: росія використовує розміщену на ЗАЕС артилерію для обстрілу цілей на Дніпрі – ISW

На цей час у Луганській областіактивізована "агітаційно-роз'яснювальна складова" підготовки до "референдуму" про входження регіону до складу росії. Загарбники і колаборантський "громадський рух" під виглядом надання продуктів харчування або будівельних матеріалів організовують зустрічі з жителями нещодавно захоплених територій.

У Донецькій області росіяни обстрілювали населені пункти із танків, мінометів, артилерії та "Градів". Пошкоджень від ворожих обстрілів зазнали приватні житлові будинки, багатоповерхівки та адміністративні будівлі.

Протягом ночі та зранку загарбники завдавали ракетних ударів по Костянтинівці, Кураховому, Дружківці. Ворожим вогнем пошкоджені школи в Кураховому і Костянтинівці, багатоповерхівка та житлові будинки у Костянтинівці, Дружківці та Кураховому.

Читайте також: Обстріл Харкова: декілька ракет «не захотіли» покидати Бєлгород і підірвались на території рф

У районі Пісок бойові дії тривали усю ніч. Близько 06:30 ворог здійснив артилерійський обстріл, касетними боєприпасами бив з реактивних систем залпового вогню "Ураган" по селу Первомайське Очеретинської військової адміністрації.

В області продовжується евакуація населення. Регіон залишається без газу і частково без води та електрики. За добу по Донецькій області п'ятеро людей загинули і 14 були поранені.

У Миколаївській області минулого вечора ворожих обстрілів зазнало село Червона Долина Широківської громади. Пошкоджені житлові будинки та сільськогосподарські будівлі в домогосподарствах. Протягом доби зафіксовані обстріли біля села Широке.

Читайте також: Збитки від ракетного удару по Вінниці становлять близько ₴240 мільйонів

Уночі ворог завдав ракетних ударів по Миколаєву, поранень зазнали дві людини, пошкоджені житлові будівлі. Детальна інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється.

У Баштанському районі зранку зафіксовані ворожі обстріли поза межами сіл Поляна, Степове, Широке і Червона Долина. Станом на цей час з певною періодичністю також відбуваються обстріли в Широківській громаді. Постраждалих немає.

У Запорізькій області минулого вечора російські війська обстріляли магістраль, що транспортує водень на ЗАЕС, унаслідок чого спалахнула пожежа. Інформації про постраждалих немає. Унаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключений від енергосистеми та переведений до резерву.

Уночі ворог завдав ракетного удару по об’єкту інфраструктури в Шевченківському району Запоріжжя. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Значні руйнування також не зафіксовані.

Читайте також: Ворог атакував українські позиції на Луганщині, але ЗСУ відкинули його назад

Уночі російські загарбники обстріляли проммайданчик селища Степногірськ. Пошкоджень зазнала електропідстанція. У всіх населених пунктах громади електропостачання відсутнє.

У Херсонській області російські військові намагаються повернути втрачені позиції та продовжують обстріл сусідніх регіонів. Під ворожий вогонь потрапили села Білогірка, Іванівка, Потьомкине, Осокорівка, Посад-Покровське.

Головною темою у всіх пропагандистських засобах масової інформації залишається проведення "референдуму".

Читайте також: Зеленський про ситуацію на ЗАЕС: будь-які обстріли атомних об’єктів це зухвалий акт терору

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Одеській, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Полтавській, Чернігівській, Київській та Житомирській областях.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, станом на ранок 6 серпня загарбники намагаються штурмувати позиції українських військ на сході країни, натомість на півдні ворог готується до оборонних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-