Загарбники завдали ракетних ударів по Миколаєву, є важкопоранені

Загарбники завдали ракетних ударів по Миколаєву, є важкопоранені

Оновлено
Укрінформ
Війська рф вранці завдали ракетних ударів по Миколаєву, важко поранені двоє цивільних.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Вночі, 6 серпня, близько 3:30 ворог завдав ракетних ударів по місту Миколаєву, внаслідок чого важко поранені дві людини. Також пошкоджено житлові будівлі. Детальна інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється”, - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою пізніше у Телеграмі міський голова Олександр Сєнкевич уточнив, що під ракетні удари потрапили сім мікрорайонів міста, в одній п’ятиповерхівці частина ракети пробила перекриття і влетіла у квартиру. Саме там люди дістали тяжкі поранення.

При цьому у Миколаївській ОДА додали, що раніше, вдень, 5 серпня, було обстріляно житлові квартали Корабельного району міста, внаслідок чого одна людина загинула, ще 21 особа отримала поранення.

Також під час обстрілів минулої доби пошкодження зазнав 21 приватний будинок. У 17 з них є влучання уламків від боєприпасів у дах, вибиті вікна та понівечений фасад. Ще у чотирьох приватних будинках стались пожежі внаслідок обстрілу. У п'яти багатоповерхівках вибиті вікна. Також пошкоджені будівлі двох приватних підприємств.

Читайте також: У Миколаєві, Запоріжжі та Нікополі знову лунали вибухи від обстрілів рф

Крім того, у Миколаївському районі 5 серпня зафіксовані ворожі обстріли території села Новомиколаївка Первомайської громади, внаслідок чого відбулося загоряння будинку та двох господарських споруд, чисельні займання сухостою на прибудинкових територіях та парковій зоні. Постраждалих немає.

Також вчора, 5 серпня, внаслідок обстрілів двічі зайнялася пожежа хвойної підстилки на території Галицинівського лісового урочища.

У Баштанському районі 5 серпня обстрілів зазнало с. Червона Долина Широківської громади - пошкоджені житлові будинки та сільгоспбудівлі в домогосподарствах. Влучання теж були по дорогах. Також у п'ятницю були обстріли біля села Широке.

Вранці, 6 серпня, орієнтовно о 04:30 були обстріли поза межами сіл Поляна, Степове, Широке, Червона Долина. Станом на зараз також відбуваються з певною періодичністю обстріли в Широківській громаді. Постраждалих немає.

Читайте також: Кім про ймовірність захоплення Миколаєва найближчим часом: Це просто нереально

За останню добу збільшилась інтенсивність обстрілів населених пунктів Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування. Так, вчора, 5 серпня, внаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків на відкритій території громади відбулося загоряння сухої трави, лісосмуги та пожнивних залишків. Інформація щодо потерпілих відсутня. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Загалом станом на зараз у миколаївських лікарнях перебуває 294 людини, які були поранені внаслідок обстрілів, ще понад 80 лікуються амбулаторно. Про це уТелеграмі повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва.

"Станом на сьогоднішній ранок у лікарнях перебуває 294 громадянина, що постраждали від атак окупантів на Миколаївщину. Ще 82 постраждалі отримали допомогу амбулаторно", - зазначила чиновниця.

Як повідомлялося, у Миколаєві на дві доби вводиться комендантська година - з 23:00 5 серпня 2022 року до 005:00 8 серпня.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-