Кім про ймовірність захоплення Миколаєва найближчим часом: Це просто нереально

Кім про ймовірність захоплення Миколаєва найближчим часом: Це просто нереально

Укрінформ
російська армія не зможе захопити Миколаїв у найближчі місяці: місто надійно захищене, а успішні контратаки ЗСУ на півдні України виключають можливість суттєвого просування ворога у регіоні.

Про це заявив очільник Миколаївської ОДА Віталій Кім в інтерв’ю сайту «Главком», передає Укрінформ.

На думку посадовця, росіянам зараз важко думати про наступ на місто, оскільки вони потерпають від влучних обстрілів ЗСУ із систем HIMARS та іншого західного озброєння. Кім вважає, що, ймовірно, у вищого військового керівництва РФ є план захопити Миколаїв у наступні півроку.

«Можливо, у них є план десь за півроку взяти Миколаїв, але найближчим часом це просто нереально. До того ж у першу чергу росіяни намагатимуться вийти на адміністративний кордон Херсонщини, аби зафіксувати хоч якусь «перемогу». Бо розумно перед тим як робити наступні кроки, завершити хоч щось. А зараз навпаки – ми потихеньку відвойовуємо Херсонську область. Як росіяни взагалі можуть наступати, коли у них горять склади, командні пункти, а генерали відмовляються переїжджати за Дніпро?», – заявив глава Миколаївської ОДА.

Читайте також: Загарбники обстріляли Миколаїв, серед постраждалих - 13-річний хлопець

Попри міцні позиції українських захисників в області, Кім зазначив, що влада робить все можливе, аби допомогти жителям з евакуацією до більш безпечних регіонів. Він додав, що наразі існує п’ять відкритих напрямів, якими можна вільно виїхати у разі потреби.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-