Посол США в ООН: Ми не бачимо готовності рф до завершення війни шляхом переговорів

Посол США в ООН: Ми не бачимо готовності рф до завершення війни шляхом переговорів

Укрінформ
росія не хоче завершувати війну шляхом переговорів.

Про це у п'ятницю в Гані під час турне африканськими країнами сказала посол США при ООН Лінда Томас-Грінфілд, передає Укрінформ.

"Я чула від декого, що африканці не хочуть, щоб на них тиснули з вимогою обрати одну зі сторін чи підтримати певну позицію. Я розумію це. Ніхто із нас не хоче повторення холодної війни. І африканці мають право визначати свою зовнішньополітичну позицію без тиску та маніпуляцій, без погроз", – сказала вона під час виступу.

Читайте також: Посол США при ООН застерегла країни Африки від купівлі у рф чогось крім зерна та добрив

При цьому вона попросила зрозуміти, що саме через росію, а не через Україну, десятки мільйонів африканців опинилися перед загрозою голоду.

"Я чула, як багато африканських лідерів кажуть, що вони хочуть дипломатичного завершення цієї війни. І ми не можемо з цим не погодитися. москві та Києву потрібно буде знайти способи жити разом у мирі. Розбіжності завжди краще вирішувати за столом переговорів, а не на полі бою. На жаль, ми не бачимо жодних ознак того, що росія готова прийняти дипломатичне рішення", – сказала пані посол.

Вона додала, що діалог та переговори мають відбуватися на умовах, які визначить український народ.

Читайте також: ISW: рф формує 3-й армійський корпус для війни в Україні та вже не приховує цього

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-