Військові рф перемістили три БТГ на Криворізький напрямок і одну – на Запорізький

Військові рф перемістили три БТГ на Криворізький напрямок і одну – на Запорізький

Укрінформ
Військові рф готуються до захоплення нових територій на сході України та нарощує сили на кількох напрямках.

Про це заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Противник продовжує підготовку до захоплення нових територій на сході нашої країни та ведення довготривалих бойових дій. Відзначається нарощування противником своїх сил на Запорізькому та Херсонському напрямках. Противник перемістив на Криворізький напрямок три батальйонно-тактичні групи, які виконували завдання на Новопавлівському напрямку, а також додатково ввів одну батальйонно-тактичну групу на Запорізькому напрямку», сказав представник Генштабу.

Читайте також: На Криворізькому напрямку ворог спробував провести розвідку боєм - Вілкул

За його словами, поповнення живої сили та техніки на цьому напрямку противник здійснює через Керченський міст. Територію тимчасово окупованого Криму ворог використовує як плацдарм для накопичення військової техніки та матеріально-технічних засобів з метою поповнення військ окупантів.

Крім того, додав Громов, зафіксовано перебазування армійської авіації рф зі східного військового округу на оперативний аеродром в тимчасово окупованому Криму.

Як заявив начальник управління Генштабу, противник продовжує вести бойові дії із застосуванням так званого сирійського досвіду. Йдеться про тотальне знищення цивільної інфраструктури та мирного населення, зокрема за рахунок завдання ракетно-авіаційних ударів.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники намагаються утримати зайняті позиції на півдні України і готують контрнаступальні дії для виходу на адміністративний кордон Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-