росіяни готують контрнаступ для виходу на адмінкордон Херсонщини – ОК «Південь»

росіяни готують контрнаступ для виходу на адмінкордон Херсонщини – ОК «Південь»

Укрінформ
Станом на 3 серпня російські загарбники намагаються утримати зайняті позиції на півдні України і готують контрнаступальні дії для виходу на адміністративний кордон Херсонщини.

Про це повідомляє у Фейсбуці речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров, передає Укрінформ.

«Ворог створює ударне угруповання на Криворізькому напрямку, маючи на меті не допустити прориву наших військ, планує контрнаступальні дії для виходу на адміністративний кордон Херсонщини. Тричі атакував за ніч Миколаїв: двічі - реактивними системами залпового вогню «Смерч», а перед світанком - зенітно-ракетними системами С300», - зазначив Назаров.

Читайте також: Залізниця між Херсоном і Кримом буде небезпечною для російських військ – розвідка Британії

Підрозділи ЗСУ теж завдали втрат ворогу: відмінусовано 19 загарбників, знищено мобільну станцію супутникового зв’язку, протитанковий ракетний комплекс, 2 автівки, в тому числі броньовану, та два польових склади боєприпасів у Чорнобаївці та Бериславі. Остаточні втрати дорозвідуються.

У чорноморському ворожому угрупованні, до якого входять 13 кораблів та катерів, напоготові до ракетних атак по Україні два надводних кораблі і три великі десантні кораблі.

Читайте також: На Херсонщині деокупували ще сім населених пунктів - усього вже 53

Тим часом на Одещині ворожі інформаційні агенти продовжують «поширювати фейки про розміщення військових підрозділів, в тому числі з важким озброєнням, на території закладів соціальної та культурної інфраструктури обласного центру, інших населених пунктів і нагнітати ситуацію із загрозами критичній інфраструктурі регіону», - підсумував речник ОК «Південь».

Як повідомлялось, у Миколаєві російські загарбники минулої ночі зруйнували супермаркет, пошкодили аптеку, магазини та житлові будинки, обстріляли кінно-спортивну школу.

Читайте також: У Херсоні росіяни обладнують укриття на бавовняній фабриці і скуповують надувні човни - розвідка

ЗСУ та Верховний головнокомандувач планують операцію щодо звільнення Херсонщини, а це приведе до зменшення обстрілів Миколаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-