Зеленський закликав Столтенберга якнайшвидше дати важке озброєння – для контрнаступу

Зеленський закликав Столтенберга якнайшвидше дати важке озброєння – для контрнаступу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявив про необхідність швидшого отримання Україною більшої кількості важкої зброї для успішного відбиття атак військ рф і переходу до контрнаступу.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Як зазначається, генеральний секретар Альянсу висловив співчуття у зв’язку з убивством росією українських військовополонених в Оленівці.

Президент України поінформував Столтенберга про ситуацію на полі бою та необхідність швидшого отримання Україною більшої кількості важкої зброї від країн – членів НАТО для успішного відбиття російських атак та переходу до подальшого контрнаступу.

Читайте також: Зеленський подякував Байдену: Разом стоїмо на захисті цінностей свободи

Крім того, він наголосив на важливості одержання Україною від Альянсу в максимально стислі терміни нелетальної військової допомоги в межах комплексного пакета, затвердженого на Мадридському саміті НАТО. Глава держави зробив акцент на важливості забезпечення повного фінансування вказаної допомоги, зауважили у пресслужбі.

Співрозмовники також обговорили стан опрацювання запитів України до НАТО щодо допомоги для проведення гуманітарного розмінування. Президент висловив сподівання на прискорення постачання необхідного обладнання.

Столтенберг привітав угоду щодо розблокування експорту українського зерна через чорноморські порти та відправлення з Одеси першого судна зі збіжжям.

Читайте також: Столтенберг - євродепутатам: Треба не скаржитися, а нарощувати допомогу Україні

Зеленський запросив генерального секретаря НАТО взяти участь в онлайн-саміті Кримської платформи 23 серпня 2022 року.

Своєю чергою Столтенберг у Твіттері назвав "доброю" розмову з Президентом України щодо пріоритетів військової підтримки. "Для союзників по НАТО дуже важливо надавати Україні навіть більше допомоги та навіть швидше. Ми також обговорили перше постачання (українського) зерна від початку російського вторгнення та необхідність повного виконання угоди за участю ООН та нашого союзника Туреччини», - написав генсек.

Читайте також: У НАТО немає списку озброєння, яке не можна було б постачати в Україну - Столтенберг

Як повідомлялося, напередодні Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-