У Чорному та Середземному морі перебувають сім ворожих носіїв ракет «Калібр»

У Чорному та Середземному морі перебувають сім ворожих носіїв ракет «Калібр»

Укрінформ
У ворога на бойовому чергуванні станом на 2 серпня перебуває сім носіїв крилатих ракет "Калібр", три корабля та катери.

Про це повідомляє ВМС ЗСУ, передає Укрінформ.

"Чорне море - 2 ворожі носії крилатих ракет "Калібр"; Азовське море - до 2 кораблів та катерів для контролю морських комунікацій та великий десантний корабель пр.775 «Королев» на виконанні завдань логістичного забезпечення; Середземне море - 5 носіїв крилатих ракет "Калібр"", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за добу, в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 20 суден, з них 2 судна рухались з протоки Босфор; до Чорного моря – 34 судна, з них 12 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: На півдні авіація ЗСУ тричі вдарила по опорних пунктах ворога

рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS) вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомлялось, вороже корабельне угруповання в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на веденні розвідки, блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні об’єктів в глибині території України.

Фото: ВМС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-