Блінкен - про ситуацію на ЗАЕС: росія вивела уявлення про «живий щит» на жахливий рівень

Блінкен - про ситуацію на ЗАЕС: росія вивела уявлення про «живий щит» на жахливий рівень

Укрінформ
Артилерійські обстріли, які російські війська здійснюють з території найбільшої в Європі Запорізької АЕС, підкреслюють безвідповідальне ставлення рф до ядерної безпеки.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу в ООН на конференції з питань нерозповсюдження ядерної зброї, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Зараз росія використовує АЕС як військову базу для обстрілу українців, усвідомлюючи, що вони не можуть і не будуть стріляти у відповідь, оскільки це загрожує випадковим ураженням ядерного реактора або сховища високорадіоактивних відходів. Це виводить уявлення про «живий щит» на зовсім інший, жахливий, рівень», - сказав глава американської дипломатії.

Читайте також: На ЗАЕС росіяни встановлюють ракетні комплекси, з яких обстрілюють Нікополь

Він також підкреслив, що кремль вдається до «небезпечного брязкання ядерною зброєю». Ба більше, зауважив Блінкен, президент рф особисто погрожує країнам, які підтримують Україну, наслідками «яких ніколи не бачили за всю свою історію».

Блінкен заявив, що в нинішньому цивілізованому світі немає місця для ядерного стримування, заснованого на примусі, залякуванні чи шантажі.

«Ми повинні об’єднатися, щоби дати опір цьому», - наголосив державний секретар США.

Читайте також: Загарбники викрали близько 100 працівників ЗАЕС - Енергоатом

Як повідомляв Укрінформ, міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що захоплення росіянами Запорізької АЕС та розміщення там військових підрозділів є проявом ядерного тероризму, і це становить проблему не лише для України, а й для всього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-