росія поки не відповідає на вимогу України про повернення тіл загиблих в Оленівці

росія поки не відповідає на вимогу України про повернення тіл загиблих в Оленівці

Укрінформ
росія поки не відповіла Україні на вимогу про повернення тіл загиблих полонених азовців в Оленівці.

Про це повідомила Віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на брифінгу в Кременчуку, де вона зустрічається з переселенцями, передає Укрінформ із посиланням на Кременчуцьку газету.

«Щодо повернення тіл. Як ви знаєте, омбудсмен зробив заяву щодо початку процедури повернення тіл. Ми, як уповноважені, теж свої запити зробили. Поки відповіді від росії немає. Закликаємо усю світову спільноту зреагувати на цей безпрецедентний злочин», - заявила Верещук.

Вона підкреслила, що люди були в неволі, вони визнані комбатантами і Червоний Хрест чітко надав дані про їх перебування.

Читайте також: росіяни не допустили Червоний Хрест до місця загибелі українських полонених в Оленівці

Урядовець назвала події в Оленівці страшною трагедією і злочином росії проти людства і людяності.

"За це має бути покарання персональне. Вимагаємо, аби росію визнали державою-спонсором тероризму. Бо саме і це тероризм. Це міжнародний злочин», - сказала вона.

Як повідомлялося, в ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області пролунав вибух, унаслідок якого була знищена будівля, в якій утримувались українські військовополонені.

За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії "Вагнер".

Було вбито близько 50 полонених українських захисників.

Читайте також: Проти полонених в Оленівці ймовірно використали термобаричну зброю - InformNapalm

Як зазначили у Генеральному штабі Збройних сил України, російські військові зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

Окупаційні сили на тимчасово окупованій території Донецької області на запит Українського відділення Міжнародного Комітету Червоного Хреста відмовили співробітникам цієї організації у доступі до українських військовополонених в Оленівці, що є прямим порушенням російськими загарбниками положень Женевської конвенції.

 Фото: InformNapalm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-