В ISW сказали, на яких напрямках можуть зосередити наступ російські загарбники

В ISW сказали, на яких напрямках можуть зосередити наступ російські загарбники

Укрінформ
Інститут вивчення війни (ISW) припускає, що російські загарбники зосередяться на наступах на Бахмут і навколо Донецька.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в аналізі вашингтонського аналітичного центру “Інститут вивчення війни”.

Ймовірно, російські війська віддають перевагу наступальним операціям у напрямку Бахмута та навколо міста Донецька за рахунок зусиль із взяття Сіверська та Слов’янська. Командування, ймовірно, намагатиметься використати нещодавні досягнення в районі Новолуганського, щоб натиснути на Бахмут зі сходу. Їх зусилля навколо Донецька, ймовірно, спрямовані на те, щоб витіснити українські сили з-під артилерійської зони дії міста.

Читайте також: ЗСУ відбили штурмові дії росіян на трьох напрямках

Вони також можуть мати на меті отримати якомога більше позицій у Донецькій області до запланованих референдумів у вересні.

Інститут припускає, що дуже малоймовірно, що російські наступальні операції закінчаться захопленням Бахмута чи досягненням успіхів на захід від Донецька, навіть якщо їм вдасться взяти міста Авдіївка та Піски.

Також супутникові знімки з геолокацією показали нарощування російської армії в період з 19 червня по 28 липня в Уразово Бєлгородської області, за 12 км на схід від кордону.

Читайте також: Ознак формування наступальних угруповань на кордоні із білоруссю немає

Можливо, російські війська збільшують кількість військової техніки в цьому районі, щоб підтримати наступ з Ізюма на захід, оскільки накопичення знаходиться лише за 55 км на північний схід від російських наземних ліній зв’язку в Куп’янську, які з’єднуються як з Ізюмом, так і з населеними пунктами на південь від Харкова.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-