Глава УГКЦ закликав світ засудити вбивство українських військовополонених в Оленівці

Глава УГКЦ закликав світ засудити вбивство українських військовополонених в Оленівці

Укрінформ
Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав закликав світ засудити масове вбивство українських військовополонених в Оленівці як особливий вияв дикості та жорстокості.

На цьому він наголосив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За словами Блаженнішого, вчорашній день просто приголомшив Україну та світ прикладами звірства, злочинності й російського цинізму.

"Те, що сталося вчора з українськими військовополоненими, світ повинен засудити як особливий вияв неприпустимості, дикості й жорстокості. Вчора ми побачили кадри жахливих тортур українського воїна, а згодом надійшла новина про те, що в містечку Оленівка на Донбасі вбито понад 50 українських військовополонених. З яким цинізмом це було зроблено! З якою підступністю, а відтак намаганням залякати світ і продемонструвати ці злочини це все вчинено!" - заявив глава УГКЦ.

Читайте також: «Азов» розцінює удар по Оленівці як акт публічної страти - заява полку

Він засудив ці звірства і злочини проти людяності.

Водночас Блаженніший Святослав звернувся до людей в усьому світі: до світового співтовариства, очільників Церков і релігійних організацій, представників різних інституцій, які спираються на міжнародне право.

"Звертаюся до кожного з вас із закликом засудити злочини росіян! Якщо ми, як люди, сьогодні не відмежуємося і не скажемо гостре ні звірству, тортурам, то завтра така поведінка, на жаль, може поширитися на весь світ", - наголосив глава УГКЦ.

Читайте також: ООН готова допомогти розслідувати трагедію в Оленівці

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу російськими військами Оленівки Донецької області, унаслідок чого загинуло близько 40 та поранено 130 осіб.

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

Читайте також: Санду обурена терактом в Оленівці та закликає до посилення санкцій

За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених у тимчасово окупованій Оленівці здійснили найманці зі складу приватної військової компанії "Вагнер".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-