У Чорному, Азовському та Середземному морях на бойовому чергуванні -14 ворожих суден

У Чорному, Азовському та Середземному морях на бойовому чергуванні -14 ворожих суден

Укрінформ
У суботу, 30 липня, у Чорному морі перебувають на бойовому чергуванні два ворожі кораблі - носії крилатих ракет «Калібр».

Про це в Телеграмі повідомляють Військово-Морські сили ЗСУ, передає Укрінформ.

«Станом на 30.07.2022, у ворога на бойовому чергуванні знаходяться: Чорне море - 2 ворожі носії крилатих ракет «Калібр»; Азовське море - комунікації продовжують контролювати 7 ворожих кораблів та катерів; Середземне море - 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 33 судна, з них двоє суден рухалися з протоки Босфор; до Чорного моря – 33 судна, з них сім суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Противник продовжує розосереджувати угруповання надводних кораблів з метою недопущення їх ураження, ввів підвищений рівень терористичної загрози з моря, посилив системи ППО та відкрив поромну переправу Керч-Єйськ-Маріуполь та задіяв пором «Лаврентій».

Читайте також: Спартц закликала ООН розгорнути кораблі в Чорному морі для забезпечення гумкоридорів

рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

28 липня зайшли також у Чорне море два турецькі фрегати і підводний човен, які супроводжуватимуть каравани суден із зерном із трьох портів України.

У Генштабі ЗСУ заявили про готовність до можливих провокацій рф під час транспортування зерна з одеських портів.

Читайте також: Замість «параду кораблів» росіяни проведуть у Криму молебні

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня підписано угоду, в рамках якої здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-