Південь: ЗСУ знищили понад 100 загарбників та змусили ворога відмовитися від контратаки

Південь: ЗСУ знищили понад 100 загарбників та змусили ворога відмовитися від контратаки

Укрінформ
Українські військові на південному фронті протягом 29 липня знищили 105 російських окупантів і 28 одиниць техніки, влучили в їхній пункт управління та склади, вогневим ураженням змусивши ворога відмовитися від планів іти в контратаку на Херсонщині.

Про це повідомило оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

Так, українська авіація за добу завдала 7 ударів по ворогу, зокрема парами штурмовиків і винищувачем ЗСУ атакували 2 скупчення ворожої сили та техніки в Херсонському і Снігурівському районах, також на Миколаївщині влучили в склад ворожих боєприпасів. А чотирма парами гелікоптерів атакували скупчення ворожої сили та техніки в Снігурівському й Бериславському районах. 

Також українські військові уразили опорний пункт росіян на Херсонщині та укріплені підземні укриття ворожих підрозділів на Миколаївщині. Ще ЗСУ уразили пункт управління батальйонної тактичної групи 34-ої окремої мотострілецької бригади окупантів в Брускінському.

Читайте також: Арестович спрогнозував дати нового наступу рф на півдні України

Загалом упродовж 29 липня українські військові знищили на півдні 105 окупантів, 7 танків Т-62 та 72, гаубицю «Мста-Б», дві самохідні артустановки, самохідну артилерійсько-мінометну установку «Нона-С» і 17 одиниць броньованої та автомобільної техніки.

Також ЗСУ знищили 2 польові склади боєприпасів в Бериславському і Херсонському районах. Остаточні втрати ворога «дорозвідуються», каже командування.

Як зауважили в ОК, результати вогневого контролю основних транспортних шляхів на окупованих територіях свідчать, що рух залізничним мостом через річку Дніпро неможливий.

Читайте також: ЗСУ на Слов’янському напрямку знешкодили розвідгрупу ворога

Як раніше повідомляв Укрінформ, згідно з розгорнутою публікацією видання The Washington Post, яке цитує аналітиків у військовій сфері, наступальна ініціатива російської армії в Україні практично захлинулася, водночас Україна має всі шанси переломити ситуацію у війні на свою користь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-