ЗСУ на Слов’янському напрямку знешкодили розвідгрупу ворога

ЗСУ на Слов’янському напрямку знешкодили розвідгрупу ворога

Дані Генштабу
Укрінформ
Збройні сили України придушили наступальні та штурмові дії загарбників у районах Авдіївки, Кам’янки, Красногорівки та Пісків, а також відбили спроби штурму в районах Соледара, Вершини і Семигір’я.

Про це в Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає Укрінформ.

Як зазначається у вечірньому зведенні, на Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін ситуації не відбулося. Ознак створення наступальних угруповань збройних сил російської федерації та збройних сил республіки білорусь не виявлено.

На Сіверському напрямку ворог продовжив завдавати ударів по об’єктах інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей, а також вів повітряну розвідку БпЛА біля села Грем’яч на Чернігівщині.

Читайте також: Українські воїни філігранно січуть ворога «Трьома сокирами»

За даними Генштабу, на Харківському напрямку ворог здійснював обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Рубіжне, Уди, Дементіїівка, Слатине, Базаліївка, Перемога, Маяк, Замулівка, Лісне, Соснівка, Світличне, Іванівка, Коробочкине та інших, завдав авіаудару силами армійської авіації неподалік Старого Салтова.

На Слов’янському напрямку противник задіяв ствольну, реактивну артилерію та танки біля Долини, Богородичного, Курульки, Грушувахи, Вірнопілля, Сулигівки та низки інших населених пунктів. Ворожа армійська авіація діяла поблизу Гусарівки.

"В районі Щурівки українські захисники виявили та знешкодили розвідувальну групу окупантів", - поінформували у Генштабі.

Читайте також: «вагнерівці» не допоможуть росії змінити хід війни – британська розвідка

За його інформацією, на Краматорському напрямку ворог обстрілював райони Сіверська, Івано-Дар’ївки, Кривої Луки, Серебрянки, Григорівки, Званівки, Спірного та Виїмки. Авіаудар зафіксовано неподалік Серебрянки та Спірного. Неподалік Верхньокам’янського виявлено розвідгрупу окупантів, завдано вогневого ураження, група відійшла. Також противник вів повітряну розвідку БпЛА.

Повідомляється, що на Бахмутському напрямку загарбники здійснювали обстріли військової та цивільної інфраструктури із артилерії і танків у районах населених пунктів Шуми, Кодема, Соледар, Бахмут, Весела Долина, Травневе, Зайцеве, Вершина та інших. Крім того, завдано авіаударів неподалік Покровського, Новолуганського, Соледара та Веселої Долини.

Загарбники знову намагалися штурмувати в районах Соледара, Вершини і Семигір’я - і знову безуспішно, вони зазнали втрат та відійшли.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив обстріли в районах населених пунктів Павлівка, Авдіївка, Веселе, Вугледар, Водяне, Велика Новосілка, Піски, Новокалинове, Красногорівка, Шевченко та інших.

Читайте також: Українських полонених в Оленівці вбили «вагнерівці» - розвідка

Всі наступальні та штурмові дії окупантів в районах Авдіївки, Кам’янки, Красногорівки та Пісків підрозділи ЗСУ рішуче придушили.

Зазначається, що на Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних наступальних дій не вів, продовжуючи водночас систематичні обстріли цивільної інфраструктури біля Времівки, Ольгівського, Новополя та багатьох інших населених пунктів.

За інформацією Генштабу, на Південнобузькому напрямку основні зусилля противника зосереджуються на недопущенні просування українських військ. Ворог боїться та підтримує високу інтенсивність ведення розвідки БпЛА.

Читайте також: Генштаб: росіяни зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені

Крім того, загарбники обстрілювали цивільну та військову інфраструктуру в районах Іванівки, Токарєвого, Кар’єрного, Осокорівки, Благодатного, Кобзарців та ще більш як тридцяти населених пунктів.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 29 липня знищили 40 500 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-