«вагнерівці» не допоможуть росії змінити хід війни – британська розвідка

«вагнерівці» не допоможуть росії змінити хід війни – британська розвідка

Укрінформ
Роль російської приватної військової компанії «Вагнер» у війні в Україні суттєво змінилася порівняно з 2015 роком, однак цього недостатньо, щоб змінити її хід.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері з посиланням на дані розвідки.

«Роль «вагнерівців», ймовірно, змінилася через те, що російському міноборони не вистачає бойової піхоти, однак навряд чи сил «Вагнера» буде достатньо, щоб істотно вплинути на хід війни», - повідомили у розвідці.

Читайте також: «вагнерівці» зазнали великих втрат у боях на сході України – міноборони Британії

Зазначається, що з березня ПВК «Вагнер» діяла на сході України у координації з російськими військовими. Ймовірно, «вагнерівці» були «відповідальні» за певні сектори лінії фронту подібно до підрозділів регулярної армії. Такий рівень інтеграції ПВК «Вагнер» зі збройними силами рф зводить нанівець заяви російської влади, яка заперечує зв’язок «вагнерівців» із державою.

Читайте також: Українські захисники ліквідували групу «вагнерівців»

У Міноборони підкреслили, що раніше ПВК «Вагнер» виконувала задачі, відмінні від завдань регулярної російської армії, однак після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну задачі найманців істотно змінилися.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого ліквідували 40 500 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-