Загарбники масово роздають офіцерські звання сержантам - розвідка

Загарбники масово роздають офіцерські звання сержантам - розвідка

Укрінформ
російські агресори поповнюють дефіцит офіцерів за рахунок сержантського складу та намагаються виявляти симулянтів за допомогою спеціалізованих медкомісій.

Про це в Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки МОУ, передає Укрінформ.

"На фоні великих бойових втрат в армії рф виник дефіцит офіцерів. Щоб якось заповнити ці вакансії, розпочато масове присвоєння офіцерського звання молодший лейтенант особам сержантського складу без відповідного досвіду та освіти", - йдеться у повідомленні.

Ще однією причиною дефіциту кадрів в ГУР назвали небажання військовослужбовців та росгвардійців із далекосхідних регіонів брати участь у бойових діях на території України. В тому числі через те, що їх часто включають до складу так званих "зведених підрозділів", які формуються не за професійною ознакою.

Як наголошують у розвідці, багато військових у таких підрозділах не мають належної підготовки, що призводить до ще більших втрат.

Читайте також: Наступ росії захлинається, Україна вже здатна переломити ситуацію - WP

Також багато окупантів, які брали участь у бойових діях, не бажають повертатися до своїх підрозділів, посилаючись на проблеми зі здоров’ям. Щоб запобігти "відпливу кадрів", керівництво зс рф формує військово-лікарські комісії. Їхнє головне завдання – виявляти військовослужбовців, які імітують захворювання та поранення для ухилення від участі у бойових діях.

Окрім цього, за даними Головного управління розвідки, на території Ростовської області рф у невеликих населених пунктах проходять активні заходи з мобілізаційної підготовки військовозобов’язаних осіб.

Обласні військові комісаріати ведуть призов молодих людей, які проходили військову службу та мають артилерійський досвід. Осіб, які служили у піхотних військах, записують до військового резерву. Їм повідомляють про необхідність прибути за викликом для ротації військовослужбовців, що нині воюють проти України (конкретних термінів не оголошують). Наразі майже з кожного села Ростовської області на військову службу призвано від семи до десяти мешканців.

Читайте також: Ворогу не вдається повністю захопити Луганську та Донецьку області — Генштаб

Одночасно в прикордонній з Україною Бєлгородській області місцеві жителі почали масово нищити власне майно для отримання компенсації від влади за нібито обстріли з боку України. В області зростає кількість претензій до влади через її неспроможність забезпечити якісний ремонт пошкоджених будівель.

Як повідомлялося, за інформацією Генштабу ЗСУ, російська федерація намагається набрати найманців з-поміж громадян країн Центральної Азії, представників віддалених регіонів та ув’язнених злочинців.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-