Військовий потенціал рф виявився переоціненим - експерт

Військовий потенціал рф виявився переоціненим - експерт

Фото
Укрінформ
російський військовий потенціал виявився дещо переоціненим, однак ворог залишається небезпечним.

Таку думку під час міжнародного круглого столу в Укрінформі висловив директор Центру суспільних досліджень «Український меридіан» Дмитро Левусь.

«Повномасштабна війна триває більше п'яти місяців, і все, що світ уявляв про російське військо, виявилося просто блефом, який не був підкріплений нічим, крім ядерної палиці. Але російські війська є небезпечними. Війна триває, 20% території України поки що окуповано рф, хоча вони внаслідок поразок змушені були покинути північні регіони», - сказав Левусь.

Він підкреслив, що насправді російський потенціал виявився дещо переоціненим. Наприклад, рф змушена використовувати ЗРК С-300 по наземних цілях, тобто є намагання берегти запас ракет. Також із баз зберігання знімають стару техніку – Т-62 і «Піони».

Круглий стіл «Чи наважиться росія на повну мобілізацію для війни з Україною?» / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

«Ми бачимо, що не вистачає насправді й людського ресурсу, – воюють і представники приватних військових компаній, і резервісти, і строковики. У росії триває прихована мобілізація, але на відкриту поки що не наважуються», - наголосив експерт.

На думку виконавчого директора БФ «Акцент» Олега Лісного, не можна впевнено щось спрогнозувати стосовно ймовірності загальної мобілізації у рф. Він радить з усіх можливих варіантів передбачати найгірший.

Читайте також: Зеленський: Ніхто у світі не вкладається в тероризм більше, ніж росія

«Сьогоднішній ранок у Києві показав, що це монстр, який має якісь свої цілі і нічим не гребує. Для прикладу, що роблять росіяни зі своїми «п’ятисотими», тобто відмовниками? Їх тримають у ямах. Це так само, як сиділи в ямах під час чеченської війни. Тільки раніше саджали вороги, а зараз свої офіцери саджають в яму», - розповів Лісний.

Водночас він звернув увагу на такий факт: коли полонених росіян питають, чи вони не жалкують, що приїхали воювати проти українців, з'ясовується, що таки не жалкують. І для них не стоїть питання - справедлива війна чи ні.

Тому, наполягає експерт, не треба виокремлювати російський народ і путіна.

Читайте також: Наступ росії захлинається, Україна вже здатна переломити ситуацію - WP

Медіаексперт з Ізраїлю і ветеран ЦАХАЛу Ростислав Гольц більше акцентував на підтримці української сторони.

«У нас є надія на кращі новини. В Ізраїлі змінився прем’єр-міністр, і він уже провів переговори з керівництвом ЄС та НАТО. Було прийнято рішення, що Ізраїль підтримає санкційний європейський пакет щодо росії. Зараз набагато збільшено гуманітарну допомогу Україні. Є рішення щодо лікування українських поранених», - зазначив Гольц.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Сили оборони України чинять героїчний опір агресору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-