«Всі небезпечні напрямки перекриваються»: Наєв відвідав ділянку українського кордону

«Всі небезпечні напрямки перекриваються»: Наєв відвідав ділянку українського кордону

Відео
Укрінформ
Командувач об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав окремий район, де організовують бойову службу ЗСУ разом із підрозділами Державної прикордонної служби.

Про це повідомляє Командування об'єднаних сил у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Наєв особисто переконався у надійності захисту як на суходолі, так і на річці, де катери із сучасним обладнанням патрулюють визначені ділянки.

"Особовий склад знає, що робити та правильно виконує поставлені завдання. Державний кордон зміцнюється. Наразі поширюється система відеоспостереження", – зазначив Наєв.

За його словами, всі небезпечні напрямки перекриваються відповідними заходами, які вживаються керівництвом прикордонного загону. Своєю чергою, підрозділ ЗСУ в батальйонному районі оборони, який він займає, проводить заходи з вдосконалення інженерного обладнання.

Здійснюються заходи щодо покращення системи комплексного вогневого ураження, що включає  удари авіації, вогонь артилерії, а також вогонь всіх вогневих засобів батальйону. В тому числі й кулеметний вогонь: як перехресний, так і фланговий.

Читайте також: Україна укріплює кордон із росією та білоруссю

Командувач зауважив, що першочерговим завданням для особового складу є правильна оцінка дій противника: за якими напрямками та у який спосіб він може вести наступ. "Відповідно до цього необхідно правильно організувати нарис переднього краю, а також окопів та траншей. Після цього правильно організовується мінування підходів та відповідні заходи з організації комплексної системи вогневого ураження", - сказав він.

Перебуваючи на позиціях українських військових, Наєв оглянув обладнання взводних опорних пунктів, зокрема, їх побудову та озброєння.

Читайте також: Загроза повторного наступу з білорусі: Наєв перевірив позиції ЗСУ на півночі

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що іноземне озброєння суттєво змінило ситуацію на фронті та допомогло встановили паритет у певних позиціях на передовій боротьби проти російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-