Рідні понад сотні зниклих в Україні військових рф звернулися до путіна

Рідні понад сотні зниклих в Україні військових рф звернулися до путіна

Укрінформ
Рідні 106 російських військовослужбовців, які зникли під час війни в Україні, звернулися до президента рф путіна з вимогою знайти їх.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє проєкт Радіо Свобода «Север.Реалии», у розпорядженні якого є копія звернення.

«Вимагаємо знайти наших близьких, внести до списків військовополонених, які зникли безвісти. Робота з пошуку не ведеться, оскільки вони перебувають у статусі зниклих безвісти. міноборони рф більше 5 місяців блокує зміну статусу військовослужбовців незалежно від відомостей, які постійно у них змінюються. Родичам доводиться шукати факти та доводити самим, що їхній син, чоловік у полоні (загинув) – так по всій країні. Уповноважені органи погано ведуть роботу, допомоги від командирів військових частин немає», – йдеться у листі, який батьки та дружини особисто передали до приймальної адміністрації президента росії 26 липня.

Читайте також: росіяни виводять декілька батальйонів із зони бойових дій через великі втрати - розвідка

Судячи з публікації, дружини і батьки, які підписали звернення, отримують від влади росії суперечливі дані про те, що відбувається з їхніми рідними. Наприклад, одна з героїнь статті, яка розшукує 19-річного сина, «має гору відписок: в одних ідеться, що він живий і перебуває на війні, в інших - що в полоні на Україні, в третіх пишуть, що загинув».

міноборони рф востаннє звітувало про втрати наприкінці березня, коли заявило про 1351 загиблого. Водночас за останніми даними Генштабу України, кількість загиблих росіян наближається до 40 тис. осіб.

Читайте також: Воювати в Україні відмовилися близько двох тисяч російських військових - росЗМІ

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і села України, вбивають мирне населення. При цьому різні підрозділи зс рф зазнають великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-