Воювати в Україні відмовилися близько двох тисяч російських військових - росЗМІ

Воювати в Україні відмовилися близько двох тисяч російських військових - росЗМІ

Укрінформ
З початку повномасштабної війни в Україні як мінімум 1793 військовослужбовці з 22 регіонів росії відмовилися від участі у війні з Україною. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на підрахунки російського опозиційного видання «Верстка».

Інформація про 1559 «відмовників» публікувалася раніше у ЗМІ. Решту – не менш як 234 особи – російські військові насильно тримають на тимчасово захопленій території, в районі міста Брянка Луганської області, пише «Верстка» з посиланням на родичів військових, які опинилися в Брянці.

За словами родичів, військові перебувають у підвалах та інших закритих приміщеннях, що охороняються; їх схиляють до повернення на фронт. Щонайменше одне з місць, де тримають солдатів, охороняли співробітники приватної військової організації, які називали себе «музикантами» (можливо, ПВК «Вагнера»), розповіла «Верстке» мати одного з військових, які потрапили до Брянки, Фатіма Горшеніна.

Читайте також: Бої за Вуглегірську ТЕС: українські воїни змусили загарбників тікати

«Коли хлопців привезли до Брянки, ми телефонували в частину, командиру роти, командиру бази. Я питала, що вони збираються робити, чому вони їх не забирають. Мені сказали, що там новий центр "відмовників". З ними проводяться бесіди. Як вони сказали, там більше двох тижнів не триматимуть: якщо їх не вмовлять продовжувати службу, то переправлять на базу в частину і тут розірвуть контракт. Але цього не сталося», – розповіла Горшеніна.

Точно порахувати, скільки військових міноборони тримає в Брянці, неможливо, але, за інформацією родичів виходить, що там утримуються щонайменше 234 особи. Раніше телеканал «Настоящее время» вже повідомляв про двадцять утримуваних у Брянці, а правозахисний портал Медіазона — про сімнадцять. Але тепер очевидно, що кількість утримуваних там значно більша.

Читайте також: Батьки російських військових радять синам ламати руки і ноги

Раніше ЗМІ повідомляли, що воювати в Україні відмовлялися росгвардійці з Краснодара, Хакасії, Кабардино-Балкарії, а також військовослужбовці з Пскова, Бурятії та Дагестану.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і села України, вбивають мирне населення. При цьому різні підрозділи зс рф зазнають великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-