ISW: загарбники зміцнюють позиції на Запоріжжі та Херсонщині, готуючись до контрнаступу ЗСУ

ISW: загарбники зміцнюють позиції на Запоріжжі та Херсонщині, готуючись до контрнаступу ЗСУ

Укрінформ
російські загарбники розбудовують оборонні позиції на Запоріжжі та Херсонщині, очікуючи на контрнаступ ЗСУ.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в аналізі вашингтонського аналітичного центру “Інститут вивчення війни”.

“російські сили продовжують фортифікувати та зміцнювати позиції у Запорізькій та Херсонській областях, очікуючи на українські контрнаступи”, - стверджує ISW.

Читайте також: ЗСУ за тиждень пошкодили всі контрольовані рф мости, які ведуть до Херсона

Зазначається, що упродовж доби окупантам вдалося трохи наблизитися до Бахмута з півдня, але вони “переважно постають із тими само фундаментальними обмеженнями, які раніше завадили їм швидко захопити значні території під час наступальних операцій у Луганській області”.

В ISW також посилаються на кадри українських джерел, на яких російські війська нібито перекидають танки та бронетранспортери через населені пункти на південь і північ від Мелітополя, ймовірно, у напрямку Херсонщини. 

“російські сили продовжують забирати військове обладнання зі складів у Омську та стикаються зі складнощами у ремонті пошкодженої бойової техніки”, - наголошують аналітики.

Читайте також: Загарбники третю добу поспіль перекидають війська на Херсонщину — Арестович

У аналізі також звертається увага, що російські окупанти “продовжують створювати умови для анексій окупованих територій російською федерацією та розширяти адміністративний контроль за окупованими регіонами України”.

Також російські війська намагаються залатати Антонівський міст. Аналітики додали, що на відео з геолокацією видно, як російські війська будують понтонний міст через річку Інгулець біля Дарівки, приблизно за 17 км на північний схід від Херсона.

Як повідомляв Укрінформ, на думку керівника Херсонської ОВА, ремонт мостів на Херсонщині, по яких завдали удару Збройні сили України, окупантам не допоможе. Удари по мостах - це сигнал для російських військових, що настав час тікати з Херсонщини зокрема, і загалом з території України.

Нагадаємо: українські військові тримають під вогневим контролем логістичні маршрути російських загарбників на Херсонщині, що збільшує перевагу ЗСУ.

Останніми днями Збройні сили завдали ударів по трьох ключових об'єктах: Антонівському і Дар'ївському мостах і по дорозі через дамбу Каховської ГЕС.

Читайте також: ЗСУ вдарили ще по одному важливому для ворога мосту на Херсонщині - депутат

На Херсонщині російські загарбники намагаються нашвидкуруч відремонтувати мости, прагнучи відновити шляхи постачання боєприпасів та важкої техніки, проте безпека використання мостів залишається під великим питанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-