ЗСУ за тиждень пошкодили всі контрольовані рф мости, які ведуть до Херсона — ISW

ЗСУ за тиждень пошкодили всі контрольовані рф мости, які ведуть до Херсона — ISW

Укрінформ
За останній тиждень удари українських військових пошкодили всі три контрольовані росією мости, що ведуть до міста Херсон.

Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW) 24 липня, передає Укрінформ.

Так, українські війська 24 липня завдали удару по мосту через дамбу Новокаховської гідроелектростанції, пошкодивши дорогу. Втім, легковий транспорт все ще може перейти міст. російські джерела стверджували, що Україна застосувала HIMARS для цього удару, і що ремонт мосту вже триває. 

Як відзначили в ISW, на кадрах за 23 липня видно, як легкові автомобілі об’їжджають пробоїни, залишені на Антонівському мосту біля Херсона. На думку аналітиків, це свідчить про те, що ремонт цього окремо розташованого Антонівського мосту може бути складнішим, ніж мосту в Новій Каховці.

Читайте також: Буданов про HIMARS: росіяни знають, що в будь-якому випадку з цією зброєю їм кінець

А ще, за даними ISW, у ніч проти 24 липня українські партизани підірвали підконтрольну росії залізницю поблизу Новобогданівки Запорізької області, що за 30 км на північ від Мелітополя. Зображення показують розриви залізничного вузла, що відрізає Василівку та Токмак від магістральної залізничної колії до Мелітополя. 

«Українські офіційні особи повідомили, що російські війська використовують залізницю для транспортування техніки та персоналу з Мелітополя в напрямку Василівки та Токмака», — відзначили аналітики.

Читайте також: Голова комітету збройних сил США: Ціль - надати Україні до 30 систем HIMARS та MLRS

Окупанти зранку 20 липня заявили, що ЗСУ знову вдарили по Антонівському мосту біля Херсона. Рух переправою тимчасово обмежили. За даними колаборантів, ЗСУ випустили 12 ракет, із яких 11 влучили по мосту. Міст майже повністю зруйнований.

А 24 липня стало відомо, що окупанти намагаються нашвидкуруч відремонтувати стратегічні для них мости, пошкоджені Збройними силами України на Херсонщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-