росія мобілізує медиків, бо військові шпиталі переповнені пораненими - розвідка

росія мобілізує медиків, бо військові шпиталі переповнені пораненими - розвідка

Укрінформ
У російських військових шпиталях не можуть упоратись із великою кількістю поранених під час бойових дій в Україні, тому влада ухвалила рішення про проведення мобілізації медичного персоналу.

Про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

«Велика кількість поранених у підрозділах зс рф, які залучені до ведення бойових дій в Україні, призвела до переповнення військових шпиталів на території рф. Виявилось, що їхня пропускна спроможність не розрахована на такий потік пацієнтів», - зазначають у ГУР.

За інформацією розвідки, керівництвом рф прийнято рішення про проведення мобілізації (в тому числі в москві) медичного персоналу. Це стосується фахівців майже всіх медичних спеціальностей, та основна увага приділяється хірургічному персоналу. Зазначені заходи проходять без широкого розголосу в ЗМІ та серед громадськості, зауважили у ГУР.

Читайте також: Армія рф має проблеми з ремонтом військової техніки - британська розвідка

Згідно з даними розвідників, надалі мобілізованих медиків планують направляти на тимчасово окуповані території України, зокрема у Луганськ, Донецьк, Маріуполь. "Медичний персонал не хірургічного фаху планується «оптимізувати» для роботи у прифронтових зонах: терапевти – в якості асистентів хірургів, педіатри – на посадах військових фельдшерів тощо", - йдеться у повідомленні.

Тим часом, як поінформували у ГУР, «начальник відділу охорони здоров’я Бердянська» Микола Мірошниченко «проінспектував» службові квартири медпрацівників підприємства «Бердянське територіальне медичне об’єднання». За його розпорядженням покинуті квартири медиків будуть перерозподілені серед медперсоналу, який погодився на співпрацю з загарбниками.

Натомість в окремих населених пунктах на тимчасово окупованій території Донецької області загарбники розміщують автобуси, в яких облаштовані «мобільні медичні поліклініки».

Читайте також: росіяни виводять декілька батальйонів із зони бойових дій через великі втрати - розвідка

"Стверджується, що їхнє завдання – приймання хворих з-поміж місцевих жителів. Втім, при огляді в таких «пунктах» хворих змушують здавати кров для потреб «захисників армії "днр" та російських військовослужбовців, які воюють в Україні", - заявили у розвідці.

Як повідомлялося раніше, за даними ГУР МОУ, росіяни відмовляються підписувати контракти з міністерством оборони рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-