Арестович сказав, за яких умов Україна та рф можуть почати переговори щодо Криму

Арестович сказав, за яких умов Україна та рф можуть почати переговори щодо Криму

Відео
Укрінформ
Україна та росія можуть почати перемовини щодо повернення Криму до складу нашої держави. Це ж стосується всієї території українського Донбасу.

Про це сказав радник глави Офісу Президента Олексій Арестович в ефірі "Радіо Чикаго", передає Укрінформ.

Зокрема він акцентував на тому, що зараз ціль України та наших партнерів незмінна – військова поразка росії на нашій території. Наша держава прагне звільнити всі свої території без виключень.

"Є єдиний сценарій, коли я можу це припустити, чисто теоретично. Коли ми виб'ємо російські війська на кордони, які були 24 лютого та під ними залишиться частина Донбасу та частина Криму, на цьому етапі можемо перейти до політико-дипломатичного шляху повернення територій", – сказав Арестович.

Читайте також: Данілов: Існує гнучкий графік повернення окупованих територій, без дедлайну

Базовою умовою для початку перемовин має бути максимальна ослабленість російських військ. Проте Арестович акцентував, що в будь-якому випадку відповідні рішення буде ухвалювати саме Президент.

Читайте також: За тиждень HIMARS завдали 50 ударів без жодного промаху – Арестович

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-