міноборони рф бреше, що в Одесі знищили український військовий корабель та склад ракет «Harpoon»

міноборони рф бреше, що в Одесі знищили український військовий корабель та склад ракет «Harpoon»

Укрінформ
російське військове відомство в неділю в щоденному військовому зведенні підтвердило завдання ракетного удару по судноремонтному заводу, що знаходиться на території порту Одеси. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТГ-канал міноборони рф.

За версією міноборони росії, внаслідок удару було знищено український військовий корабель, що знаходився в доці, а також склад протикорабельних ракет «Harpoon». Крім цього, заявили там, ударом нібито було виведено з ладу виробничі потужності підприємства з ремонту українських військових кораблів.

Як повідомлялося, у суботу ввечері та в неділю вранці депутат держдуми євген попов та офіційний представник мзс рф марія захарова визнали удар по одеському порту. При цьому вони назвали різні цілі удару, Попов – ракети Harpoon, Захарова – військовий катер.

Своєю чергою, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що російські представники в суботу повідомили в Анкарі, що москва не "має жодного відношення" до ракетних ударів по одеському порту.

Читайте також: Австрія засудила обстріл росією Одеси: Це зневага до мільйонів людей

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня ворог атакував Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу "Калібр". Дві ракети збито силами протиповітряної оборони, ще дві влучило в об'єкти інфраструктури порту.

У МЗС України заявили, що ракетний обстріл порту Одеси - це плювок путіна в обличчя президенту Туреччини Реджепу Ердогану і генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу.

Читайте також: Удар загарбників по Одесі виявився ударом по політичних позиціях самої рф - Зеленський

У Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня підписано угоду, в рамках якої здійснюватиметься вивезення зерна та продовольства з портів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-