Після отримання Україною HIMARS кількість артобстрілів рф зменшилась у 5-6 разів – Подоляк

Після отримання Україною HIMARS кількість артобстрілів рф зменшилась у 5-6 разів – Подоляк

Укрінформ
Надання Україні ракетних систем залпового вогню HIMARS суттєво змінило картину на полі бою й зменшило кількість артилерійських обстрілів російськими військами українських позицій у 5-6 разів.

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв'ю Deutsche Welle, повідомляє Укрінформ.

«Отримання нами певної кількості HIMARS суттєво змінило картину бою, тому що це інший тип війни. Це не війна перших двох місяців в Україні. Це війна артилерійська далекобійна, стаціонарна війна. І ми мали велику кількість пострілів російської артилерії по наших позиціях, бо в них була нерозірвана логістика, дуже легко було підвозити снаряди й атакувати нашу територію. Буквально доходило в день до 50 тисяч пострілів російської артилерії різного калібру. Сьогодні, як тільки почали працювати HIMARS, які можуть знищувати логістичні центри і склади з боєприпасами, кількість обстрілів зменшилась у 10 разів, трохи менше - у 5-6. Це суттєво змінює картину того, що відбувається на сході й на півдні нашої держави», - зазначив Подоляк.

Він також пояснив, що контрнаступ ЗСУ залежить від накопичення зброї певного калібру.

«Контрнаступ буде в той момент, коли ми зрозуміємо, що можемо активно відпрацьовувати противника і мати дуже мізерні свої втрати», - розповів радник очільника ОП.

За його словами, якщо будуть збільшуватись можливості української далекобійної артилерії, включаючи РСЗВ, росія залишить територію України.

«Конкретний приклад «доброї волі» з островом Зміїним ви бачили. Конкретний приклад номер два, який може вже бути в найближчий час, - це легендарний Антонівський міст у Херсоні. Які тільки він перестане функціонувати, росія зрозуміє, що треба продемонструвати «жест доброї волі» й покинути Херсон», - переконаний Подоляк.

Читайте також: Жодну систему залпового вогню HIMARS росіяни не знищили - Данілов

Як повідомлялося, раніше голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі поінформував, що щонайменше двісті українських військовослужбовців уже пройшли навчання із бойового застосування та обслуговування ракетних систем залпового вогню HIMARS, і процес підготовки інших фахівців триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-