Переодягнені мародери, «рейди» СБУ та доля CAESAR: свіжі фейки роспропаганди

Переодягнені мародери, «рейди» СБУ та доля CAESAR: свіжі фейки роспропаганди

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України зібрав ворожі фейки, маніпуляції та дезінформаційні вкиди, які російська пропаганда згенерувала станом на ранок 22 липня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зокрема, в міністерстві оборони рф заявили, що «у Слов’янську київським режимом підготовлено провокацію з метою дискредитації зс рф. Для її реалізації військові ЗСУ, переодягнені у російську форму, демонстративно грабували будинки та застосовували фізичне насилля до мирних жителів, здійснюючи фото- та відеозйомку «актів мародерства», нібито скоєних російськими військами». У ЦПД зазначають, що це фейк.

Крім того, російські ЗМІ поширили інформацію про «підготовку в Миколаєві зачистки «неблагонадійних» громадян, які мають зв’язки з рф. Для цього СБУ планує здійснити рейди та відправку до фільтраційних таборів. До міста вже прибуло підсилення з Києва та західних областей України». Однак це маніпуляція, наголошують у ЦПД.

Також ЗМІ рф повідомили, що «президент білорусі олександр лукашенко розповів про долю САУ CAESAR, яку українські військові продали російським військам, і які опинилися в Уралвагонзаводі, чим викликав істерику французьких ЗМІ та офіцерської ланки французької армії». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Читайте також: Військові НАТО в Україні та бунт тероборони - ЦПД спростував фейки роспропаганди

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда перекручує матеріали The Washington Times у спробах переконати, що Україна нібито залишиться без американського озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-