Україна змушує росіян платити високу ціну за кожний дюйм території - генерал Міллі

Україна змушує росіян платити високу ціну за кожний дюйм території - генерал Міллі

Укрінформ
ЗСУ ведуть ефективну оборону й говорити про те, що Донбас втрачено – невірно, адже росіяни не можуть просуватися швидко попри багаторазову перевагу та вимушені платити велику ціну за кожний дюйм захопленої території.

Так прокоментував запитання журналістів у середу щодо окупації росією Донбасу голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У відповідь на запитання, чи втрачено Донбас – ні, не втрачено. Українці змушують росіян платити за кожний дюйм території, якою ті просуваються», - зауважив генерал під час пресконференції за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України.

Він пояснив, що за останні 90 днів росіяни зосередили свої наземні сили на сході України.

Читайте також: «Рамштайн-4» був дуже продуктивним у плані нових ініціатив – глава Пентагону

«Українці вели дуже ефективну, мобільну глибинну оборону та районну глибинну оборону, закріпившись на різних опорних пунктах у містах і селах. І вони дуже ефективно боролися з росіянами»,- зауважив американський посадовець.

Він підкреслив, що завдяки потужному опору ЗСУ росіянам вдалося просунутися не більше ніж на 10-16 км, враховуючи також їхні переважаючі сили. При цьому Міллі назвав бої дуже інтенсивними, зі значними втратами з обох сторін, із застосуванням десятків тисяч снарядів щодоби.

Читайте також: Нові зобов’язання партнерів у форматі «Рамштайну» стосуються і суші, і моря, і неба – Резніков

Водночас, за його словами, росіяни відчувають не тільки потужний опір з боку ЗСУ на лінії фронту, але також зазнали ударів по критично важливих об’єктах у тилу, зокрема, завдяки дуже вмілому застосуванню українцями західних систем озброєнь.

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулася четверта зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-