Зеленський про ППО: Є певні успіхи, але потрібні зовсім інші швидкість та масштаб

Зеленський про ППО: Є певні успіхи, але потрібні зовсім інші швидкість та масштаб

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявляє про наявність певних домовленостей щодо надання Україні ефективної протиповітряної оборони.

Про це Глава держави заявив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Упевнений, що ви бачили, наскільки ефективна зброя, надана партнерами. Передусім, сучасні реактивні системи залпового вогню. Назва HIMARS стала для наших людей майже рідною. Так само, як раніше Javelin чи NLAW, як "Стугна" чи "Нептун". І очевидно, що наступна, така ж вагома назва, з‘явиться від сучасних систем протиповітряної оборони, які ми запитуємо в партнерів. Представники нашої держави жодного дня не припиняли роботу, щоб отримати ефективну ППО. І ми маємо певні домовленості щодо цього. Є певні успіхи, які дозволять знищувати частину ракет, але потрібна зовсім інша швидкість і масштаб захисту", – зазначив Зеленський.

Проте він підкреслив, що все залежить не від української влади, а від політичних рішень, які можуть бути ухвалені в ключових столицях. Саме тому, за його словами, тема протиповітряної оборони стала ключовою у виступі першої леді України перед Конгресом Сполучених Штатів Америки.

Читайте також: ППО збиває половину ракет, які росія випускає по українських містах - Міноборони

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни армія російської федерації випустила по Україні понад три тисячі крилатих ракет і незліченну кількість артилерійських та інших снарядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-