ЗСУ перевірили острів Зміїний та врятували українського кота

ЗСУ перевірили острів Зміїний та врятували українського кота

Відео
Укрінформ
Українські військові провели роботи з розмінування, вилучили озброєння й техніку противника та врятували українського кота на острові Зміїний.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба ДПСУ.

«У ході операції ГУР МО проведено роботи з дослідження й рекогносцирування території та підземних укріплень острова Зміїний. Виконано інженерні роботи з розмінування. Виявлено та вилучено зразки озброєння та техніки противника. Зокрема, систем наведення та керування, БПЛА Орлан-10, системи ПЗРК, гранатомети, вогнемети, стрілецьке озброєння, журнали ведення бойових дій, особисті документи військових РФ, електронні носії інформації», - йдеться в повідомленні.

На острові встановлено український прапор замість рашистського «триколору». Окрім цього, знайдено та евакуйовано на підконтрольну територію українського кота, який прожив кілька місяців в окупації.

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня підрозділи ЗСУ завершили військову операцію із зачищення острова Зміїний від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. На острів був доставлений прапор України.

Читайте також: Звільнення Зміїного допоможе вирішити глобальну продовольчу кризу - Кубраков

За даними Forbes, росіяни втратили на Зміїному і в навколишніх водах техніки та озброєння майже 1 млрд дол. Найбільшою втратою загарбницької армії став флагман чорноморського флоту - ракетний крейсер "москва" вартістю 750 млн доларів, що брав участь у захопленні острова.

14 липня ворог завдав авіаудару по Зміїному, щоб знищити залишки своєї техніки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-