Знайшли цапа-відбувайла: росіяни критикують своїх десантників за провали в Україні

Знайшли цапа-відбувайла: росіяни критикують своїх десантників за провали в Україні

Укрінформ
Військові експерти на росії вже відкрито пишуть про неспроможність десантників вести війну, що сприяло невдачі всього російського вторгнення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться в аналізі вашингтонського аналітичного центру “Інститут вивчення війни”.

“Російські військові блогери все більш відкрито критикують російське військо за неспроможність розв'язувати структурні проблеми російських повітряно-десантних військ, звертаючи увагу на нездатність ПДВ вести війну, для чого вони тренувалися в мирний період. Цей провал зіграв не останню роль у загальній російській невдачі під час первинного вторгнення”, - стверджує ISW.

Читайте також: рф робить довгострокові зусилля по відновленню сил для затяжної війни в Україні - ISW

Зазначається, що російські десантники не запровадили нову організаційну структуру, хоча необхідність цього була очевидною ще до вторгнення. Окрім цього, броньована техніка, яку використовують ПДВ, є надто важкою для успішного десантування і недостатньо міцною для дієвого захисту від вогню.

“Нездатність російського війська винести уроки - чи правильні уроки - з навчань чи бойових дій, це тренд, який ISW помічає все частіше”, - підсумовується в аналізі.

Читайте також: ISW: путін може погрожувати ядерною зброєю для стримування контрнаступу ЗСУ

Очевидним прикладом цього є те, що на початку вторгнення росія не змогла організувати успішне управління 120 батальйонно-тактичними групами, зібраними на кордонах України, хоча раніше ефективно використовувала менше кількість цих підрозділів у Сирії у 2016-му.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-