росіяни обстріляли вісім областей, по Сумщині за добу випустили понад 150 мін і снарядів - зведення ОВА

росіяни обстріляли вісім областей, по Сумщині за добу випустили понад 150 мін і снарядів - зведення ОВА

Укрінформ
Війська російської федерації упродовж минулої доби здійснили обстріли восьми регіонів України, по Сумщині випустили понад 150 мін та снарядів.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 19 липня.

В Одеській області вночі ворог вдарив сімома крилатими ракетами типу "Калібр", випущеними з акваторії Чорного моря. Одну ракету збили сили Протиповітряної оборони, шість влучили по селу. Зруйновані декілька приватних будинків і господарських споруд, спалахнула пожежа. Пошкоджені автомобілі, школа, будинок культури. Постраждали шестеро людей, зокрема дитина. Пожежа ліквідована. Інші наслідки з’ясовуються.

Читайте також: В Одесі внаслідок ворожого обстрілу поранена 5-місячна дитина

У Сумській області росіяни вночі з мінометів обстріляли Краснопільську та Миропільську громади. За попередніми даними, жертв і руйнувань немає. Минулої доби ворог обстрілював Глухівську, Шалигинську, Білопільську, Хотинську, Миропільську, Есманську громади. За день агресори випустили понад 150 мін та снарядів.

У Дніпропетровській області війська рф обстріляли Нікопольський та Криворізький райони. У Нікополі зафіксовані руйнування на двох промислових підприємствах. Вибухи спричинили там пожежі. Їх уже загасили. Пошкоджені кілька приватних будинків. Жертв немає. У Криворізькому районі росіяни обстріляли Зеленодольську громаду, без руйнувань та постраждалих. Детальна інформація уточнюється.

У Харкові вночі обстрілів не було. Водночас вночі у с. Коробочкіно Чугуївського району через обстріл на території приватного домоволодіння сталася пожежа. Під ранок агресори ракетами вдарили по Чугуївському району (с. Башкирівка). Підтверджено одне влучання. Пожежі не було. Зранку через обстріл у Циркунах постраждала одна людина.

Читайте також: На Харківщині через ворожі обстріли горіли два поля пшениці

У Луганській області росіяни намагалися вести штурм одночасно за чотирма напрямками. Верхньокам’янське вони атакували як з боку Лисичанського нафтопереробного заводу, так і з району Золотарівки. Звідти ж ворог планував просунутися в бік Донеччини, намагався покращити ситуацію поблизу Білогорівки. У багатьох місцях наступ вдалося призупинити, подекуди бойові дії тривають. По Верхньокам’янському ворог завдав авіаудару. Усього по позиціях Збройних сил України завдано чотири ракетні удари, два авіаудари та здійснено 11 артобстрілів.

У Донецькій області російські війська ведуть обстріли із РСЗВ "Град" та "Ураган", артилерії. Під вогнем перебували Авдіївка (житловий сектор, коксохімічний завод), Соледар (житловий сектор), Бахмут (житловий сектор). Вночі і зранку ворог здійснив два ракетні удари по Торецьку, обстріляв промзони Краматорська і Курахового, вів артобстріл селища Новоукраїнка. Інформація про загиблих і поранених поки не надходила. За добу одна людина загинула, двоє поранені. Область залишається без газу і частково без води та електрики. Евакуація населення триває.

Читайте також: ЗСУ відбили спробу ворожої розвідки боєм на Харківському напрямку

Вчора ввечері росіяни обстріляли касетними снарядами Корабельний район Миколаєва. В основному поцілили у приватний сектор – пошкоджені вікна і дах приватних будинків. Поранені жінка і чоловік. Вчора близько 23:50 обстрілів зазнала Широківська громада. Влучання були за межами населених пунктів. Тривають обстріли села Широке. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється. Тривають обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. За попередньою інформацією, є пошкоджені житлові будинки, об‘єкти інфраструктури і господарські об‘єкти. Інформація про постраждалих уточнюється.

У Херсонській області бойові дії тривають у Бериславському та Каховському районах. Через постійні обстріли на території Херсонщини щодня горять ліси і поля. Лише за минулий тиждень рятувальники загасили 54 пожежі в екосистемах. Ситуація в області залишається напруженою.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-